Gemeente op zoek naar nieuwe kinderburgemeester

De gemeente is op zoek naar een nieuwe kinderburgemeester, immers elk jaar wordt een nieuwe benoemd.

Havana was de eerste kinderburgemeester van Almere. Haar termijn zit er bijna op. In een video van de gemeente Almere vertelt zij dat zij in die periode veel interessante mensen heeft ontmoet en veel heeft geleerd. Burgemeester Hein van der Loo, die ruim een jaar met haar heeft samengewerkt, geeft aan ook veel van haar te hebben geleerd. Samen hebben zij ook mooie dingen gedaan, zoals het onthalen van Sinterklaas en het uitreiken van de Almeerse keien. Van der Loo is heel nieuwsgierig naar wat kinderen van Almere vinden. Daarom zoekt de gemeente een nieuwe kinderburgemeester voor de stad.

Kinderen in groep 6 of 7 die zich graag willen inzetten om de stad te helpen kunnen zich aanmelden. In een filmpje van maximaal 1 minuut kunnen zij vertellen wat zij belangrijk vinden voor Almere. Van der Loo kijkt er naar uit om alle video’s te zien. Inzenden kan tot 1 juni via kinderburgemeester@almere.nl. Bekijk op de Facebookpagina van de gemeente Almere een video met de oproep van Havana en Hein van der Loo. Lees meer over de functie op www.almere.nl/kinderburgemeester

Foto Erik Frings Beide burgemeesters tijdens de kinder dodenherdenking

Geschreven door