Almeerse kei voor Alessia die kookt voor buurtbewoners

Almere heeft er nog een kei bij. De Almeerse Kei is de gemeentelijke onderscheiding voor jongeren (4-18 jaar) die zich op een bijzondere manier en vrijwillig inzetten voor Almere.

Op donderdag 7 september reikte burgemeester Hein van der Loo samen met kinderburgemeester Havana een Almeerse Kei uit aan Alessia (13).

Alessia doet twee keer per week vrijwilligerswerk in buurthuiskamer ‘Bij Bosshardt’ in Almere Buiten, waar haar moeder maaltijden kookt voor buurtbewoners. Alessia helpt met tafels dekken en borden uitserveren, en zorgt ervoor buurtbewoners elkaar in een gezellige sfeer kunnen ontmoeten. Gasten en vrijwilligers noemen Alessia het zonnetje in huis.

Alessia was druk bezig met de laatste voorbereidingen voor de maaltijd, toen er plotseling twee burgemeesters in de keuken stonden: burgemeester Hein van der Loo en kinderburgemeester Havana. De kinderburgemeester sprak Alessia toe. “De Almeerse kei is bedoeld voor kinderen die zich inzetten gedaan voor hun leefomgeving en anderen. En jij doet echt iets bijzonders. Je helpt mensen en je bent altijd vrolijk. Wij vinden allemaal dat je deze prijs verdient”, aldus Havana.

Applaus was er ook voor Alessia’s vriendinnen Daisy en Saira, die regelmatig meehelpen. Naast haar vrijwilligerswerk in de buurthuiskamer bezoekt Alessia mensen in zorgcentrum Buitenhaeghe en helpt ze haar moeder met koken bij een woongzorgcentrum van Triade Vitree bij de Noorderplassen.

Ben jij een Almeerse Kei?

De Almeerse Kei wordt sinds 2008 uitgereikt en is voor kinderen tussen de 4 en 18 jaar die zich actief inzetten voor een (sport)vereniging, evenement of goed doel; bijzondere prestaties leveren op het gebied van sport of cultuur, een bijzonder initiatief opzetten of uitvoeren, of een bijzondere heldendaad hebben verricht. 

Iedereen kan een kind nomineren, dit kan het hele jaar door. Alle nominaties worden beoordeeld door een onafhankelijke jury. Lees op de aanmeldpagina meer over hoe je een bijzonder kind kunt nomineren.

De jury van de Almeerse Kei bestaat uit:

Stephen Hervij (jeugdagent) )

Esther Hagelaar – van Dijk (raadslid)

Melissa van Zoest (adjunct-directeur basisschool Het Universum)

Gerard Boekhoff (directeur-bestuurder welzijnsorganisatie De Schoor)

Foto Lex Beers

Geschreven door