Medische gegevens op één plek in uw Persoonlijke GezondheidsOmgeving

Voor patiënten van het Flevoziekenhuis is het sinds kort mogelijk om medische gegevens in te zien via een Persoonlijke Gezondheidsomgeving; afgekort PGO. Medische gegevens van patiënten staan op verschillende plekken veilig opgeslagen in systemen van het ziekenhuis, bij de huisarts, de apotheek en andere zorgaanbieders. In een PGO zien patiënten gegevens van al deze zorginstanties op één plek.

Wat is een PGO?
Een PGO is een hulpmiddel voor iedereen die zelf zijn gezondheid in de gaten wil houden. Een PGO is een app of website, waar patiënten informatie kunnen verzamelen, zoals het advies van de huisarts, specialist, medicatiegegevens en bloeduitslagen. Er zijn verschillende PGO’s waaruit patiënten kunnen kiezen. Op de website www.pgo.nl staat welke PGO’s er zijn. Patiënten kiezen zelf een PGO en heeft de mogelijkheid om deze met eigen gegevens aan te vullen.

Wat is het verschil tussen mijnFlevoziekenhuis en een PGO?
In ‘mijnFlevoziekenhuis’ (de persoonlijke omgeving van HiX) hebben patiënten inzage in de medische gegevens van het Flevoziekenhuis. Bij een PGO is het mogelijk om de gegevens van verschillende zorgverleners te verzamelen in een eigen digitale omgeving.  Op dit moment zijn dezelfde gegevens als die in mijnFlevoziekenhuis beschikbaar via de PGO’s. Op dit moment is een deel van de gegevens die in mijnFlevoziekenhuis staan, beschikbaar via de PGO’s.

Met een PGO krijgt u meer grip op uw gezondheid:

  • Zelf uw gezondheid in de gaten houden.
  • Advies van de huisarts aan uw dokter in het ziekenhuis laten zien
  • Gesprek met de dokter beter voorbereiden? Een PGO kan hierbij helpen.

Welk PGO past het beste bij u?
Iedereen is anders. Hoe u uw PGO gebruikt, hangt af van uw situatie en wensen. Er zijn verschillende PGO’s waar u uit kunt kiezen. Meer informatie en video’s met uitleg wat u aan een PGO heeft en hoe u er een kiest, vindt u op de landelijke website: www.pgo.nl
 

Heeft u vragen over de PGO?
Kijk op: www.pgo.nl/veelgestelde-vragen-pgo/

Geschreven door