Prijs van Denk voor jongerenwerker

Er komt een jaarlijkse prijs voor een Almeerse jongerenwerker die zich onderscheidt door jongeren in een kwetsbare positie een stem te geven. De prijs wordt uitgereikt door de politieke partij Denk.

Raadslid Hassan Buyatui (foto) vindt dat jongerenwerkers meer waardering verdienen. Zij zijn in staat veel jeugdcriminaliteit te voorkomen. De misdaden die jongeren plegen verharden en de plegers worden steeds jonger. Dat constateerde de gemeente al in 2020.

Almere kent al een aanpak die moet voorkomen dat kinderen en jongeren betrokken worden bij misdaad. Volgens Denk doen de jongerenwerkers prachtig werk, maar wordt dat te weinig erkend.

Buyatui: “We hebben in onze contacten met onder meer stichting De Schoor gezien welk geweldig werk onze jongerenwerkers allemaal doen. Dat werk dwingt bij ons waardering en respect af en dat willen we belonen door dit initiatief in het leven te roepen: jongerenwerker van het jaar.”

Alle Almeerders kunnen kandidaten voor de prijs aanmelden via het mailadres almere@bewegingdenk.nl. Inzendingen met een motivatie zijn tot 1 september welkom. De onderscheiding wordt op 30 september uitgereikt. Een jury maakt uit wie de winnaar wordt.

Geschreven door