SC Buitenboys laat geen spaan heel van Monnickendam (1-7)

Dat SC Buitenboys in een goede reeks zit in de 2e klasse A is bekend maar zaterdag had men de beste dag van de competitie. Monnickendam kreeg geen grip op het spel van de Almeerders en scoorde Buitenboys er dan ook lustig op los.

Ban gebroken

Vanaf de eerste minuut gaf Buitenboys de toon aan en was herhaaldelijk voor het doel van de thuisclub te vinden. Het duurde tot vlak voor de rust voordat de ban gebroken werd en het was Giovanni van der Zaken die de score voor Buitenboys opende. Voor de rust bleef deze stand staan.  Na de rust was het hek van de dam en maakte Milo Joren de 0-2. De thuisclub had ook nu weinig in te brengen en kon Tyrell Burleson ook 2x scoren voor de Almeerders. Het spel speelde zich constant voor het doel van de thuisclub af en kon meer doelpunten dan ook niet uitblijven. Eerst was het Damian Vasilda die scoorde en kon Monnickendam eindelijk ook eens het net vinden. Tot slot maakte Buitenboys nog twee doelpunten en daar waren Ky-Mani Soe Agnie en Rowdy Moorman verantwoordelijk voor.

Hier bleef het bij en ziet Buitenboys uit naar het treffen volgende week tegen stadgenoot Waterwijk dat nog volop in de race voor het kampioenschap en 2e periode is. Buitenboys is nu 8 wedstrijden op rij ongeslagen en dat tekent de sfeer in de groep in combinatie met het vertoonde spel van het team van Dennis Verwer die zich nu al verheugd naar de derby van volgende week.