SC Buitenboys zet ook Wartburgia opzij.

Buitenboys deed zaterdag in de derde klasse B goede zaken door concurrent Wartburgia nog meer op afstand te zetten. Het team van Mark Steur versloeg de Amsterdammers met 3-1.

In het begin van wedstrijd hadden de gasten een overwicht maar kon daar geen voordeel uit halen. Buitenboys nam het initiatief over en kreeg ook kansen. Na een goede actie van Giovanni Kasanwirjo kwam  Collins John in scoringspositie en scoorde dan ook 1-0.

Hoewel Wartburgia voetbaltechnisch het betere van het spel had kreeg SC Buitenboys de beste kansen, Het goede positiespel van de gasten stelde de Almeerders bij vlagen toch nog voor aardig wat problemen maar voor de rust werd er niet meer gescoord.

Weer Collins John.

Na rust kwam Buitenboys goed uit het kleedlokaal en scoorde vrij snel. In de 46e minuut scoorde opnieuw Collins John de  2-0. Daarmee leek het verzet gebroken. Zeker toen Giovanni Kasanwirjo de keeper knap uit kapte en de 3-0 liet aantekenen.

Toch bleef Wartburgia het met goed voetbal proberen en ging langzaam richting het doel van Waterwijk-doelman Rick van Dekken, wat uiteindelijk  een penalty voor de bezoekers opleverde die dan ook werd benut: 3-1. Nog was de wedstrijd niet gespeeld en kwamen de gasten nog even terug maar het bleef bij deze stand en had Buitenboys voor eigen publiek een puike prestatie geleverd.

Drie finales.

Trainer Mark Steur was erg tevreden want de tegenstander van deze middag had een goede ploeg en werd door Buitenboys uitstekend op afstand gehouden. Buitenboys heeft nog drie finales te spelen en kan op 14 Mei de kampioenswedstrijd gaan spelen maar zal uiteraard de andere wedstrijden scherp moeten blijven.