Ubertaxi ook in Almere de weg op

Taxibedrijf Uber rijdt nu ook in Almere. Uber zag dat er in Almere vraag was naar ritten, maar kon die alleen incidenteel leveren als er een chauffeur in de buurt was.

Uber werkt met een app en zet Almeerse chauffeurs in, die niet in dienst zijn. Het bedrijf bemiddelt al in 72 landen tussen aanbieders en aanvragers van personenvervoer. In Nederland gaat het inmiddels om zestien steden. Voor bestaande taxibedrijven en chauffeurs is Uber een geduchte concurrent. Prijzen van Uberritten zijn over het algemeen goedkoper.

Overigens rijden ook bestaande taxichauffeurs soms voor Uber.

Eveline Sijbrandij, General Manager Uber Nederland zegt: “We zagen al langere tijd dat er een grote vraag naar Uber ritten in Almere en omgeving was. Tot nu toe konden Almeerders alleen een rit via onze app bestellen als er toevallig een chauffeur in de buurt was, bijvoorbeeld omdat iemand met de taxi van Amsterdam naar Almere was gegaan. Vanaf vandaag zal Uber actief beschikbaar zijn in Almere.”

Geschreven door