Verhuur appartementen Sluiskade van start

In Almere Haven realiseert de Alliantie aan de Sluiskade 32 huurappartementen voor het middensegment. Op 14 mei a.s. start de verhuur. De appartementen zijn vooralsnog uitsluitend bestemd voor huurders uit Almere Haven die een sociale huurwoning achterlaten. Met dit project wil de Alliantie de doorstroming binnen de wijk bevorderen.

Regiodirecteur Koen Westhoff: “Veel Havenaren willen niets liever dan in Haven blijven wonen, net als hun kinderen. De vraag naar betaalbare, passende huurwoningen in het stadsdeel is dan ook groot. De appartementen zijn daarom in eerste instantie uitsluitend bestemd voor huurders in Almere Haven die een sociale huurwoning leeg achterlaten. Dat mag een woning van de Alliantie zijn, of van één van de andere woningcorporaties. Zo worden weer passende sociale huurwoningen vrij gemaakt voor andere woningzoekenden. Bijvoorbeeld voor gezinnen met kinderen. Dit project past binnen de ambitie van de Alliantie om zo veel mogelijk mensen aan een passend thuis te helpen. “

De appartementen

Sluiskade bestaat uit 1 woongebouw van 6 lagen en is voorzien van een lift. De appartementen zijn circa 90m2 groot en allemaal gelijkvloers. Het gebouw voldoet aan de huidige duurzaamheidseisen. Alle appartementen zijn aardgasloos en voorzien van vloerverwarming. Ook hebben ze allemaal een aparte berging en een buitenruimte.

Vernieuwing Almere Haven

Sluiskade maakt deel uit van de gebiedsontwikkeling in Almere Haven, waar ook de naastgelegen parkeergarage en supermarkt Vomar deel van uitmaken. Motor achter de vernieuwing is het Havenverbond. Dit bestaat uit 12 partijen, waaronder de Alliantie, die allemaal ‘wortels’ in Haven hebben.

Meer informatie en reageren

Op de website van de Alliantie is meer informatie te vinden over dit project.
En over de huurprijzen voor het middensegment: 

www.de-alliantie.nl (Projecten/Almere/Sluiskade)

Geïnteresseerden kunnen vanaf 14 mei 2024 reageren op de appartementen via:

www.de-alliantie.nl/ik-zoek

Daar staan ook de voorwaarden die gelden voor middensegment huurwoningen.
Reageren kan tot en met 27 mei 2024, 10.00 uur.

Goed om te weten

  • Als er 6 maanden na toewijzing aan sociale huurders uit Haven nog appartementen beschikbaar zijn, dan wijzen we die toe aan overige Almeerders die een sociale huurwoning achterlaten.
  • Deze woningen verschijnen niet op DAK (voorheen Woningnet).
    Geïnteresseerden hoeven daar ook niet ingeschreven te staan.

Geschreven door