Woningbouw in Almere blijft opnieuw fors achter


De gemeente slaagt er bij lange na niet in voldoende woningen te leveren. In het eerste kwartaal van dit jaar werden in Almere 240 nieuwe woningen opgeleverd.

Dat is fors minder dan in de laatste drie maanden van vorig jaar; toen kwamen 826 woningen beschikbaar. Ook in de periode daarvoor lag de woningbouwproductie laag. In het derde kwartaal van 2023 werden 197 woningen opgeleverd.

In de plannen van het oude college staat dat binnen  tien jaar in Almere 24.500 woningen gebouwd moeten worden. Momenteel ligt de feitelijke productie op ruim 1600 in het afgelopen jaar. In de eerste vier jaar van het plan is 27 procent van de opgave gerealiseerd.

In de afgelopen maanden is het aantal actief woningzoekenden in Almere met ruim 9 procent toegenomen, ten opzichte van vorig jaar. Momenteel zijn ruim 17-duizend woningzoekenden bekend. Tienduizend van hen zijn Almeerders. In de regio Amsterdam zijn 4751 mensen gegadigde voor een woning in Almere en van elders zijn dat er nog eens 2175.


Geschreven door