Almeerse kunstenaar Frans van der Ven maakt speciaal kunstwerk voor de Haringparty 2024

De bekende en gewaardeerde Almeerse kunstenaar Frans van der Ven heeft het initiatief genomen om speciaal voor de Haringparty Almere een kunstwerk te maken dat geveild wordt ten bate van het goede doel, te weten Fietsmaatjes Almere.

Aanmelden om deel te nemen en te genieten van dit unieke Almeerse evenement kan nog via www.haringpartyalmere.nl Let op: vol is vol.

Over Frans van der Ven

Citaat: Als kind raapte ik van alles op, waarmee ik kleine installaties bouwde: wist ik veel wat bouwen was? Later op de academie wist ik dat beeldhouwen mij in het bloed zit. Ik houd van mensen en dieren, zij zijn een geliefd onderwerp voor mijn beelden. Einde Citaat.

Over het kunstwerk

Het kunstwerk “De haring van ’24’” is speciaal voor de Haringparty 2024 gemaakt door Frans van der Ven. De haring is geslepen uit 15 mm dik roestvrijstaal en hij zwemt voor een natuurstenen plaat van Blue Macauba Het kunstwerk is 28 x 24 x 7 centimeter groot en is een uniek kunstwerk. Er wordt er maar één van gemaakt.

Over het goede doel

Het goede doel in 2024 is geworden Fietsmaatjes Almere. Fietsmaatjes Almere is er voor mensen die er graag op uit gaan met de fiets maar dit door een beperking (lichamelijk, zien, horen, cognitie bv. dementie) niet meer zelfstandig kunnen of bij voorkeur onder begeleiding willen fietsen. Ook mensen die kampen met eenzaamheid behoren tot de doelgroep. Met de opbrengst van de Haringparty hopen wij Fietsmaatjes aan een nieuwe fiets met stallings-mogelijkheid te helpen. Zie www.fietsmaatjesalmere.nl

Geschreven door