Fietsmaatjes Almere koopt nieuwe duofiets door bijdrage van Rotaryclub Almere en Inner Wheel Almere-‘t Gooi

Op 21 maart ontving Fietsmaatjes Almere bijna 4500 euro voor de aanschaf van een nieuwe duofiets van Rotaryclub Almere en Inner Wheel Almere-‘t Gooi.

Fietsmaatjes Almere is er voor mensen die er graag op uitgaan met de fiets, maar dit niet meer zelfstandig kunnen of bij voorkeur onder begeleiding willen fietsen. Ook mensen die kampen met eenzaamheid behoren tot de doelgroep.

Met behulp van een vrijwilliger gaan gasten van Fietsmaatjes Almere op pad door Almere op een elektrische duofiets. Dit biedt hen de mogelijkheid om te genieten van de mooie wijken, de natuur in en rondom Almere en indien gewenst een bezoekje te brengen aan bijvoorbeeld een terrasje in de havenkom van Almere. Het initiatief draagt niet alleen bij aan het plezier van de deelnemers, maar ook aan het ontlasten van mantelzorgers en verzorgend personeel in verzorgingstehuizen.

Een duofiets wordt vaak en intensief gebruikt, waardoor de onderhouds- en reparatiekosten hoog zijn en de fietsen niet altijd beschikbaar zijn. Om de beschikbaarheid van de fietsen te optimaliseren, was een reservefiets hard nodig. Dankzij de fundraisingcampagne van Rotaryclub Almere en Inner Wheel Almere-‘t Gooi kon Fietsmaatjes Almere een nieuwe duofiets aanschaffen. Normaal gesproken is het opgehaalde bedrag bij lange na niet voldoende om er een nieuwe duofiets mee te bekostigen, maar doordat Fietsmaatjes Almere de kans kreeg om tegen een sterk gereduceerd bedrag een showroommodel aan te schaffen, werd dit wel mogelijk.

Het project van Fietsmaatjes Almere past perfect binnen het Almere sportakkoord en draagt bij aan het verminderen van eenzaamheid.

Foto: Claire Slingerland

Geschreven door