Breach ’24: gratis indoorfestival trekt massaal studenten naar Almere

Meer dan tien culturele instellingen openden donderdag 30 mei hun deuren voor Almeerse jongeren tijdens de tweede editie van het indoorfestival Breach, georganiseerd op initiatief van Hogeschool Windesheim, Aeres Hogeschool en ROC van Flevoland. Het indoorfestival blijkt een schot in de roos om kunst en cultuur laagdrempelig te maken voor jongeren in de stad. Met als doel het bevorderen van verbinding, samenbrengen en creativiteit, trok dit gratis evenement meer dan 1500 studenten aan.

Een avond vol plezier en creativiteit
De studenten genoten van een breed scala aan activiteiten verspreid over diverse locaties zoals de Kunstlinie, Poppodium de Meester, De Nieuwe Bibliotheek, Strand22 Now’s the Time, Kunst is Leuk, The Green Innovation Hub, maar ook het ‘Eiland Hortus’ waar PRICE en Circuloco bezocht konden worden door een boottocht met immersieve kunst over het Weerwater te maken. Van een 80’s Rollerdisco, games, Silent-disco’s, Techno, Glow in the Dark Bunkertrefbal tot Bitterballen Bingo, er was voor ieder wat wils. Almeerse muzikale talenten zorgden voor een levendige sfeer met optredens en dansgelegenheden.

Hoogtepunt: DJ Paul Elstak
Het festival werd spectaculair afgesloten met een Afterparty in de Kunstlinie waar onder andere DJ Paul Elstak optrad. De Afterparty heeft bijgedragen aan een succesvolle afsluiting van deze fantastische avond.

Toekomstplannen en continuïteit
De succesvolle samenwerking tussen alle betrokken partijen smaakt naar meer. De aanwezige studenten waren het unaniem eens: er moet nog een editie in 2025 komen. “Het beste aan Breach was de mogelijkheid om verschillende locaties en activiteiten te verkennen. Het voelde als een ontdekkingsreis door de stad.” aldus een enthousiaste student. “Het was verfrissend om een evenement te hebben dat speciaal voor ons, studenten, is georganiseerd. Breach heeft echt aan onze behoeften gedacht.”

Breach wordt mogelijk gemaakt door Hogeschool Windesheim, Aeres Hogeschool, ROC van Flevoland, Gemeente Almere, het Cultuurfonds, Ondernemersvereniging Stadscentrum Almere en de genoemde (culturele) organisaties. Voor meer informatie over het festival, bezoek de website breachfestivalalmere.nl en volg @breachfestivalalmere op Instagram voor de laatste updates en nieuws voor de editie van volgend jaar.

Geschreven door