Geen promotie voor reserveteam ASC Waterwijk

Het is ASC Waterwijk niet gelukt om het promotieduel tegen AFC winnend af te sluiten. Na een spannende wedstrijd was er een verlenging nodig om een winnaar aan te wijzen. In die verlenging was AFC beter in de afronding en stond Waterwijk met lege handen

Snelle voorsprong

In een gelijkopgaand duel kreeg Waterwijk wel de betere kansen en kwam men dan ook op voorsprong door Mark Heeres. AFC kwam echter weer snel terug en had het antwoord enkele minuten later snel klaar: 1-1. De strijd bleef op en neer gaan en er waren voor beide partijen mogelijkheden om tot scoren te komen en AFC was als eerste de ploeg die een 1-2 voorsprong nam. Waterwijk kwam hierna veelvuldig voor het AFC doel en wist uiteindelijk de gelijkmaker te forceren door Berkey: 2-2. Ver in de tweede helft kreeg Waterwijk de kans om via een strafschop op voorsprong te komen, maar Niels van der Zaal faalde vanaf elf meter. Het bleef tot de negentigste minuut 2-2 en moest er verlengd worden.

Open strijd

In de eerste verlenging nam Waterwijk een 3-2 voorsprong door Rick Groenhard, en had men later ook de 4-2 kunnen scoren maar deze kans werd echter niet benut. AFC vocht voor wat het waard was en wist uiteindelijk toch op gelijke hoogte te komen en was de strijd weer volledig open. Hierna knakte er iets bij de Almeerders en liep AFC simpel uit naar een ruime voorsprong: 6-3. Voor Waterwijk was de tijd te kort om nog terug te komen en was AFC de ploeg die het komende seizoen in de 1e klasse mag gaan acteren.. Waterwijk likte de wonden en ging met opgeheven hoofd terug naar Almere om het seizoen af te sluiten met de groep en had men er een mooi seizoen van gemaakt. Met een heerlijke barbecue met alles erop en eraan werd het seizoen dan ook waardig afgesloten.