Kom je ook? We willen onze Abed terug | 18.00 uur stadhuisplein

“Ik wil terug naar mijn vrouw; ik wil terug naar mijn kinderen”Almeerder Abed Al Attar ging afgelopen jaar september voor heel even naar Gaza.  Kort erna brak er oorlog uit. Sindsdien zit hij vast in dat oorlogsgebied. Om aandacht te vragen voor zijn pijnlijke situaties organiseert DENK Almere in samenwerking met het platform Almere voor Palestina een solidariteitsactie voor Abed.

Raadslid en fractievoorzitter DENK Almere, Hassan Buyatui: “Ondanks tal van pogingen van het ministerie van Buitenlandse zaken, is het helaas niet gelukt om Abed naar Nederland te halen. Als ik met hem bel om te vragen hoe het gaat, zegt hij telkens hetzelfde: Ik wil terug naar mijn vrouw; ik wil terug naar mijn kinderen. We gaan daarom een solidariteitsactie organiseren met diezelfde slogan: Ik wil terug naar mijn vrouw; ik wil terug naar mijn kinderen.” 

Afgelopen februari deed de burgemeester Hein van der Loo een oproep aan de minister van buitenlandse zaken om Abed naar Almere terug te laten halen. Zijn advocate, mevrouw Samira Sabir, zit het ministerie geen mogelijkheid meer dan wat er is benut. De advocate van Abed steunt daarom deze actie. Deze actie wordt ook gesteund door Muslim Rights Watch Nederland (MRWN). Dhr. Adil el Kanfoudi, voorzitter MRWN zal er ook bij zijn. 

Zowel Sabir als el Kanfoudi zullen tijdens de solidariteitsactie voor Abed in Almere de aanwezigen toespreken. De actie is op vrijdag 14 juni aanstaande op het stadhuisplein en start om 18:00 uur. Inloop is om 17:30 uur. 

Je kunt ook een kleine bijdrage storten via bijgaande link Zijn gezin heeft door de afsluiting van Gaza ook geen inkomen.

https://www.omroepflevoland.nl/nieuws/367532/burgemeester-doet-dringende-oproep-aan-minister-haal-almeerder-abed-weg-uit-gaza

Geschreven door