DENK Almere start doneeractie voor gezin Abed; de Almeerder die vastzit in Gaza

Almeerder Abed Al Attar ging afgelopen jaar september voor heel even naar Gaza.  Kort erna brak er oorlog uit. Sindsdien zit hij vast in dat oorlogsgebied. Het is dan ook vanwege deze bijzondere situatie dat Abed zijn gezin in Almere financieel niet langer kan onderhouden. DENK Almere neemt daarom het initiatief voor een inzamelingsactie samen met het Platform Almere voor Palestina.

Raadslid en fractievoorzitter DENK Almere, Hassan Buyatui: “Ondanks tal van pogingen van het ministerie van Buitenlandse zaken, is het helaas niet gelukt om Abed naar Nederland te halen. Zijn afwezigheid betekent ook dat het gezin te maken krijgt met financiële problemen. Er is nu al sprake van schulden. Daarom hebben we samen met het platform Almere voor

Palestina deze actie gestart, met de hoop iets te kunnen betekenen voor het gezin van Abed.” 

Op de politieke markt van 18 januari jongstleden vroeg het CDA ook om aandacht voor de situatie van Abed. De burgemeester heeft toen aangegeven dat de gemeente het gezin in Almere waar mogelijk zal helpen. Waarom dat niet gebeurt, is onduidelijk. Buyatui: “We hebben kunnen begrijpen dat de nodige financiële ondersteuning bemoeilijkt wordt door allerlei regeltjes. Meer details hebben we niet.”

Abed is getrouwd in heeft twee dochters. Je kunt het hoofd van het gezin van Abed financieel helpen boven water houden door via de volgende link te doneren:

https://www.gofundme.com/f/doneeractie-voor-gezin-abed-almeerder-die-vastzet-in-gaza

Geschreven door