Landdrostdreef krijgt nieuwe tijdelijke inrichting

Er komt een nieuwe tijdelijke inrichting van de Landdrostdreef in het centrum van Stad. De weg is al maandenlang met betonblokken versmald.

Een definitieve inrichting van de weg moet wachten op een visie op vernieuwing van dit deel van de stad. In die plannen worden ook de stadsstraten zoals de Landdrostdreef betrokken.

De dreef werd versmald voor de bouw van de flat Highnote achter gebouw De Voetnoot. Nu dat werk voltooid is, kan de weg niet direct aangepast worden omdat nu ook de Hospitaaltunnel is afgesloten. In die situatie zou het centrum nog slechter bereikbaar zijn.

De ‘flessenhals’ die op de dreef ontstaan is, was voor raadslid Ton Theunis van de Almere Partij aanleiding vragen te stellen aan wethouder Maaike Veeningen. Hij toonde zich bezorgd dat de weg niet weer volledig opengesteld wordt, zoals was aangekondigd. Theunis vroeg zich af of de raad daarover onjuist geïnformeerd was.

Het ontwerp voor de nieuwe tijdelijke inrichting is volgens de wethouder binnenkort klaar. (archieffoto)

Geschreven door