Almeers initiatief Trans Podium voor de tweede keer in Paradiso tijdens Pride Amsterdam.

Na het succes van vorig jaar wordt dit jaar voor de tweede keer het Almeerse initiatief Trans Podium in Paradiso georganiseerd. Ook nu vindt dit evenement weer plaats tijdens Pride Amsterdam op 1 augustus.

Deze avond biedt een podium aan getalenteerde transgender mensen uit alle hoeken van het land, met optredens variërend van zang tot comedy, en van spoken word tot rap. Daarnaast is er een gastoptreden van Sem Jansen, bekend van de theatervoorstelling ‘Who the f*ck is Britt’. Hij zal nummers uit deze voorstelling spelen. De avond wordt afgesloten met een spetterende DJ-set van DJ DVVINA.

De editie van vorig jaar was snel uitverkocht en de bezoekers waren zo enthousiast dat een tweede editie van deze unieke avond al snel vanzelfsprekend werd. Barbara van Olffen, logopediste en medeorganisator van deze avond, initieerde de eerste editie en is ook dit jaar weer de drijvende kracht achter het evenement. Vorig jaar vertelde ze over haar motivatie om deze avond te organiseren: “Wij begeleiden transgender mensen in hun transitie naar een nieuwe stem die past bij hun identiteit. Voor velen is het een spannende stap om die nieuwe stem te gebruiken op een podium. Op deze avond krijgt iedereen alle ruimte, zonder oordeel, om hun vaak nieuwe stem te gebruiken.”

Rap en Roer Award

Het Transpodium won in 2023 de Rap en Roer Award. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt door Stichting InnerCircle aan initiatieven en organisaties die zich inzetten om kwetsbare cultuurmakers een veilig podium te bieden. Het winnen van de Rap en Roer Award was een extra aanmoediging om de tweede editie te organiseren.

Voor iedereen

Net als vorig jaar wordt het een avond die niet alleen leuk en gezellig is, maar ook ontroerend, creatief en inspirerend. De avond begint om 19.00 uur en duurt tot middernacht. Iedereen is welkom om te komen kijken en vooral te luisteren. De presentatoren van de avond zijn Claire Slingerland en Barbara van Olffen.

De avond wordt georganiseerd door Logopedie Flevoland in samenwerking met Rik Limonard, zangcoach en artiest. Rik verleent ook de muzikale ondersteuning. Kaarten kunnen besteld worden via de website van Paradiso Amsterdam (5 euro + onkostenvergoeding): https://www.paradiso.nl/en/program/transpodium/1745948.

Beeld: Rik Limonard

Geschreven door