Almeers raadslid preekt in Amsterdam bij Pride

Het Almeerse gemeenteraadslid Suzanne van de Laar van D66 verzorgt dit jaar de traditionele preek ter gelegenheid van Pride Amsterdam. Onderwerp van haar gastpreek is ’durven, loslaten en kiezen’.

Ze houdt de preek op 21 juli en liet zich inspireren voor het Bijbelse verhaal van Lot die tijdens haar vlucht uit Sodom verandert in een zoutpilaar, wanneer zij ondanks alle verboden toch achteruit kijkt. Ze ziet daarin een parallel met haar eigen geschiedenis als leerfetishist en panseksueel.

Van de Laar is voorzitter van de stichting Pride en voelt zich vereerd met de uitnodiging. De Almeerse is ook voormalig Miss Leather. Ze stond aan de wieg van het transpad in Almere, het regenboogpad op de Hospitaaldreef in Stad, dat het eerste in Europa was.

Geschreven door