ASC Waterwijk trainer Ryan Smart:  We gaan met deze selectie weer voor de prijzen!

ASC Waterwijk dat in de 2e klasse A West 1 is ingedeeld liep vorig seizoen net de prijzen mis, in de nacompetitie moest men haar meerdere erkennen en stond men met lege handen na een goed seizoen te hebben afgewerkt. Voor het nieuwe seizoen wil men weer voor het hoogst haalbare gaan en met diverse versterkingen moet dat mogelijk zijn.

Ervaring

De club versterkte zich met ervaren spelers zodat er meer balans komt in het team. Naast de routiniers komen er dus ook talentvolle spelers uit de eigen jeugd door. Hiermee hoopt Waterwijk komend seizoen een grote rol te kunnen spelen en er een succesvol seizoen van te maken. Afgelopen seizoen  greep het team van trainer-coach Ryan Smart nét naast alle prijzen. In de nacompetitie moest men haar meerdere erkennen. 

De selectie bij Waterwijk veranderde behoorlijk want maar liefst zeven selectiespelers vertrokken terwijl er vijf voor terug kwamen. Met de ervaren Niciano Grootfaam en Jordy ter Borgh (Almere City) , Donny van der Wal (Ajax-jeugd, IJsselmeervogels, Sparta Nijkerk, Batavia ’90) en Nylmar Markelo (Huizen, Legmeervogels, MLS-stages) heeft Waterwijk er voldoende routine bij. Vanuit de eigen jeugdopleiding komen Lorenzo van Steenhoven, Casper Cats en Dave Kreps bij het eerste elftal. Lindo Pourchez ging naar SDC Putten, Barry Smitz naar WV-HEDW 2 en ook Edro Montesinos en Orhan Yilmaz vertrokken uit Almere.

1e Klasse

Trainer Ryan Smart prijst zich gelukkig met zijn selectie en is van plan om zijn ploeg weer mee te laten doen voor de prijzen. Verder laat Waterwijk al diverse seizoenen zien een meerwaarde te zijn voor de tweedeklassse maar ook nu lonkt de eerste klasse weer en gaat men weer voor het hoogst haalbare.

Geschreven door