Gemeente gaat verloedering Buitenvaart voorkomen

De gemeente wil voorkomen dat het kassengebied Buitenvaart verrommelt en verloedert, door studie naar de beste toekomstplannen. Gebruikers en bewoners van het gebied verschillen van mening over de beste bestemming.

Er is verdeeldheid over de vraag of glastuinbouw op termijn de beste bestemming is. Na onderzoek bleek dat kiezen voor uitsluitend glastuinbouw niet de steun van alle betrokkenen heeft. Bedrijven en bewoners hebben voorgesteld in het gebied woningen te bouwen. Dat blijkt echter strijdig met de nabijheid van industrieterrein De Vaart.

Het gaat zeker twee jaar duren voor nieuw onderzoek en besluitvorming nodig is. Door een speciale maatregel kan de gemeente voorkomen dat zich in Buitenvaart ongewenste ontwikkelingen voordoen, die ongunstig zijn voor de toekomstige plannen. Het is in afwachting van onderzoek voor de gemeente voorlopig niet duidelijk welke ontwikkelingen gunstig zijn.

De gemeente wil voorkomen dat ondertussen ongewenste ontwikkelingen plaatsvinden. Op die manier moet verrommeling voorkomen worden. Maar ook plannen die later gunstig blijken, moeten in die tijd worden tegengehouden. Alleen ontwikkelingen die in alle onderzochte scenario’s voorkomen, kunnen worden toegestaan.

Het college verwacht dat nog voor einde van dit jaar duidelijk wordt welke ontwikkeling voor het gebied het meest gewenst is. (archieffoto)

Geschreven door