Nobelhorst wordt grotendeels 30 km gebied

In alle nieuwbouwwijken die nog buiten de bebouwde kom liggen kan de gemeente voortaan wegen aanwijzen waar niet harder dan 30 kilometer mag worden gereden. Dat wordt mogelijk zo gauw die gebieden onder een kombesluit vallen.

Op verzoek van bewoners van Nobelhorst wordt nog voor het einde van dit jaar in de meeste straten van die wijk een maximum snelheid van 30 km van kracht. Die maatregel werd vertraagd omdat de wijk nu nog buiten de bebouwde kom ligt.

Op basis van nieuwe inzichten van het Rijk is het nu mogelijk aan de wens van bewoners te voldoen. En dat geldt ook voor andere en toekomstige woonwijken in aanbouw. Het kombesluit, dat overal van kracht wordt, is nu in voorbereiding.

Zodra het kombesluit er is, kan Nobelhorst worden ingericht met definitieve bebording en wordt de invoering van de 30 km per uur in de wijk gerealiseerd. Op wegen die voor ontsluiting van de wijk zorgen, blijft 50 km per uur van kracht.

De Grote Denkersdreef, Nobeldreef, Kievitsweg en J.H. van ’t Hofflaan tot aan de rotonde bij de Montessori Campus Almere (foto) blijven 50 km per uur-wegen en zorgen voor de ontsluiting van Nobelhorst, maar ook van Oosterwold en Vogelhorst.

Geschreven door