Rechts antwoord op coalitieplannen: parkeren niet duurder

Vijf rechtse partijen in de gemeenteraad leggen in hun reactie op het coalitieakkoord de nadruk op bezuinigingen die de lasten voor inwoners niet verhogen. Ze willen bezuinigen maar niet ten koste van onder andere hogere parkeertarieven.

Alle voorgestelde bezuinigingen moeten worden teruggedraaid. Dat is het antwoord van VVD, PVV, 50-Plus, Forum voor Democratie en de AlmerePartij op de in mei gepresenteerde plannen van de nieuwe linkse coalitie.

In het Schaduwakkoord noemen ze het voornemen van het college om de zwakste Almeerders te ontzien “een holle frase”. De oppositiepartijen stellen dat de middeninkomens hard getroffen worden door de maatregelen van de progressieve partijen.

De vijf willen Almere binnen twee jaar weer financieel gezond maken. Daartoe willen zij dat de gemeente zich alleen met wettelijk toegewezen taken bezighoudt. Ze beschuldigen de coalitie ervan dat ze de Almeerders geld vragen voor hobby’s van hun partijen.

In het rechtse Schaduwakkoord staat ook dat de gemeente moet stoppen met het ecologisch maaibeleid. Daarmee zou vier miljoen euro worden bespaard. Verder behelst het plan de Hospitaaltunnel open te houden en statushouders bij woningtoewijzing niet meer onder de urgentenregeling te laten vallen.

Geschreven door