Nieuwe parkeertarieven voor 2021

Afgelopen week hebben we een redactioneel artikel geplaatst over de problemen rond het ombouwen van de parkeerterreinen rond het ziekenhuis. Zo heeft het ziekenhuis personeel straks problemen met het samen poelen naar het werk. Nu hebben ze een parkeerkaart waarmee ze elke auto kunnen gebruiken om naar het werk te gaan, straks niet meer.

Straks moeten ze in een van de parkeergarages parkeren die verder weg zijn van het ziekenhuis en daarbij voelen veel verpleegkundigen zich niet veilig. Omroep Flevoland heeft hier een uitgebreid artikel aan geweid.

Ook vroegen diverse raadsleden zich af is dit wel volgens de afspraken die er zijn zijn toen het college de aanpassingen van de tarieven bekend maakten. Zij hadden toegezegd aan de raad dat het voor de burgers niet duurder zou worden. Zo staat er ongeveer 2 weken een bord bij de ingang van de parkeerterreinen dat er vanaf 1 januari de slagbomen van de buiten terreinen worden verwijderd en dat u net zoals in de rest van de straat moet betalen bij de parkeermeter of via de parkeer app. Op de borden wordt u geattendeerd dat u dit moet doen met de code 36010. Door deze bekendmaking hebben velen de conclusie getrokken dat het parkeren duurder zou worden ondanks de toezegging van het college dat dit NIET zou gebeuren. Wij waren hier ook boos over en stelden zelfs heeft Rupsje Nooit Genoeg weer iets gevonden om extra belasting te heffen van de automobilisten. Immers is het parkeren in de garages goedkoper dan op straat.

Nu de gemeente aangeeft dat op de verschillende parkeer terreinen andere codes gelden, zijn we uiteraard blij dat het bestuur woord heeft gehouden. We zien graag dat met onmiddellijke ingang de borden aan het begin van de terreinen van de juiste code wordt voorzien. Immers als u de code 36010 intoetst betaald u gewoon het geldende straattarief. Op de parkeerzuilen is wel de juiste code aangegeven.

Fact Check

Betalen aan de zuil | Echter hebben we toch moeite met de uitspraak het gaat de burger niets extra kosten. Dat is dus beslist buiten de waarheid. Het betalen bij de zuil is beslist duurder, immers u kunt niet per gebruikelijke minuut betalen. Dus u betaald meer om te voorkomen dat er een bekeuring op de voorruit zit. Immers er gaat gecontroleerd worden door parkeerbeheer.

Parkeren met gebruik van een parkeer app | Door het ingeven van de parkeercode van het terrein kunt u betalen per gebruikte minuut. Maar bij elke transactie zit een toeslag bij van ongeveer 45 euro cent, plus de abonnementskosten. Deze bedragen gemiddeld 2,50 per maand.

Dus even een kleine berekening, u maakt 5 keer per week gebruik van een van de parkeer terreinen, dan bent u 2,50 per week extra kwijt aan parkeergeld. Stel dat we een een half miljoen parkeerbewegingen hebben op jaarbasis dan levert dit een kosten verzwaring op voor de burgers van 250.000 euro. Dus feitelijk klopt de informatie van het college niet. En dan hebben we het nog niet over de tijd dat er teveel is betaald bij de zuil. Wij zijn benieuwd of de raad akkoord gaat met deze extra last die dus de burgers is opgelegd.

Parkeertarieven 2021 straat-, garage en terrein parkeren

Vanaf 1 januari  2021 zijn op de parkeerterreinen Koolzaadveld, Hennepveld en het Hospitaalterrein (= het niet overdekte deel van de Hospitaalgarage) in Almere Stad de slagboom weg en geldt daar het straat parkeren tarief.

Voor kortparkeerders zijn er in Almere Stad dan 3 soorten parkeermogelijkheden 

  • Parkeren in een parkeergarage (parkeren achter de slagboom)
  • Parkeren op de parkeerterreinen Koolzaadveld, Hennepveld, Hospitaalterrein en Tegelzetterdek.
  • Parkeren op een straatparkeerplaats 

Parkeert u op straat of op een straatparkeerterrein dan kunt u gebruik maken van de parkeer zuilen of een mobiel parkeren app.

ParkeerlocatieBelparkeercode
Tegelzetterdek36020
Hospitaalterrein36021
Hennepveld36022
Koolzaadveld36023
Overig straatparkeren Centrum Almere Stad36010

Almere Buiten

De parkeertarieven in Almere Buiten gaan niet omhoog.

Parkeertarieven 2021

Garageparkeren

 Almere BuitenAlmere Stad
uurtarief€ 1,64€ 2,13
starttarief€ 0,20€ 0,21
maximum dagtarief€ 2,00 € 10,10
maximaal avondtariefn.v.t.€ 5,32

Straatparkeren

 Almere BuitenAlmere Stad
uurtarief€ 1,64€ 2,66
starttarief€ 0,26€ 0,27
maximum dagtarief€ 2,00€ 18,62
maximaal avondtariefn.v.t.n.v.t.

Parkeerterreinen Almere Stad

uurtarief€ 2,13
starttarief€ 0,27
maximum dagtarief€ 10,10
maximaal avondtarief€ 5,32*

* bij gebruik van mobiel parkeren app                

Parkeerboetes straatparkeren 2021

Almere BuitenAlmere StadParkeerterreinen Almere StadBlauwe zone
€ 67,20€ 68,23€ 67,70€ 104,00

Kijk voor meer informatie op parkeren.almere.nl.
Via het e-loket van de Parkeerservice kunt u hier gemakkelijk en digitaal abonnementen en vergunningen aanvragen.

Geschreven door