Nieuwe coalitie wil woningbouw versnellen

De nieuwe coalitie wil een versnelling van de woningbouw en verbetering van de jeugdzorg zonder extreme bezuiniging. Noodzakelijke bezuinigingen worden opgevangen door het vergroten van inkomsten, onder meer uit parkeergeld. Dat gaat met 17 procent omhoog.

Dat staat in de afspraken van de coalitie die zich dinsdag presenteerde. Daarin werken PvdA, GroenLinks, D66, SP, CDA, Leefbaar Almere en de Partij voor de Dieren samen.

In de woningbouw wordt gekozen voor een opvallend hoog percentage sociale woningbouw (40 procent) en er zijn plannen om te bouwen op het terrein van het kasteel, Hortus en de villawijk Overgooi.

De coalitie stelt een deel van het beleid van het oude college te willen voortzetten. Die coalitie eindigde door het opstappen van de VVD.

Aya Selman zei namens de PvdA-fractie dat er nu “echt knopen worden doorgehakt”. De partijen hebben als een van hun uitgangspunten dat de sterkste schouders de zwaarste lasten zullen dragen.

Reactie Burgemeester Hein van der Loo
De coalitiepartners in de gemeenteraad hebben wat mij betreft een ambitieus en realistisch akkoord gesloten. Het bouwt voort op de vorige coalitie, maar bevat ook nuttige aanpassingen in het licht van actuele opgaven zoals jeugdzorg, woningbouw en financiën. Er spreekt actie uit dit akkoord. En samenwerking. Met de hele gemeenteraad en met onze partners buiten het stadhuis. Mijn grote waardering voor al het werk dat is verzet, waardoor Almere nu een nieuw coalitieakkoord kent en een nieuw stadsbestuur krijgt. Nu samen doorpakken!

Download het coalitieakkoord, klik hier

Geschreven door