Tweeling wordt samen nieuwe kinderburgemeester

De nieuwe kinderburgemeester van Almere zijn er twee: de tienjarige tweeling Harkiran en Ekam. De huidige kinderburgemeester Havana verraste hen maandag in hun klas met de aanstaande benoeming.

Havana ging met gebakjes langs bij basisschool het Spectrum, waar Harkiran en Ekam in groep zes zitten. Met een videoboodschap van burgemeester Hein van der Loo deelde ze mee dat Ekam en Harkiran verkozen zijn tot de nieuwe kinderburgemeesters.

Zij zullen de kinderen van Almere vertegenwoordigen en bij het gemeentebestuur onder de aandacht brengen wat kinderen belangrijk vinden. Ook vergezelt de kinderburgemeester de burgemeester bij een aantal werkbezoeken en officiële gelegenheden.

27 Kinderen hadden een sollicitatievideo ingestuurd om de tweede kinderburgemeester van Almere te worden. Zes kandidaten mochten zich presenteren op het stadhuis voor de jury.

Harkiran en Ekam sprongen eruit met hun enthousiaste presentatie. Voor hun klasgenoten deden ze nogmaals de rap die ze uitvoerden tijdens hun sollicitatie: “We willen dat de kinderen van Almere hun dromen kunnen bereiken.”

Op donderdag 18 juli worden Harkiran en Ekam officieel geïnstalleerd voorafgaand aan de Politieke Markt in het stadhuis van Almere. (Op de foto de twee broers samen met de huidige kinderburgemeester.)

Geschreven door