SC Buitenboys verliest oefenduel nipt tegen 1e klasser DOS Kampen

In Kampen heeft Buitenboys een uitstekende indruk achtergelaten in de wedstrijd tegen DOS Kampen. De ploeg van Dennis Verwer liet leuk voetbal zien en deed niet voor de eersteklasser onder. Uiteindelijk pakte de thuisclub in de slotfase toch nog de winst in deze leuke wedstrijd

Frisspel

SC Buitenboys-trainer Dennis Verwer was dan ook best wel tevreden over zijn ploeg.  Verwer: “ We speelden een hele frisse positieve wedstrijd tegen het DOS Kampen van trainer Jaap Stam. Zij spelen 1e klasse en we waren beiden even lang in training. Verschil tussen beide teams was dat zij in de rust een compleet nieuw team in het veld brachten terwijl wij het met 16 spelers deden deze middag. Dit verschil was vooral de laatste 5 minuten te merken, waar zij 2x scoorden”.

Sportief duel

Het werd  een leuke sportieve wedstrijd. DOS was het eerste kwartier iets dominanter en meer aan de bal maar kon niet gevaarlijk worden. Alleen wat afstandsschoten ging probleemloos richting de Buitenboys-doelman die daar goed mee om ging. Daarna kregen de Almeerders meer de overhand en creëerden men in deze fase meerdere grote kansen. Dit spelbeeld was ook na rust zichtbaar. Buitenboys kwam in minuut 75 op voorsprong door een assist van larsse Vos op Milo Joren die fraai scoorde: 0-1. Daarna kreeg Buitenboys snel nog twee honderd procent kansen, maar hier werd slordig mee omgesprongen. In de laatste minuten kregen de Almeerders het  deksel op onze neus. Met twee late tegengoals pakte de thuisclub alsnog de winst: 1-2.

Trainer Dennis Verwer was zeker tevreden: “Al met al een nuttige oefenwedstrijd waar we goede momenten gekend hebben en leerpunten gezien hebben, en gaan we hier weer mee aan de slag om dit te verbeteren”.

Foto:Tennekes DOS Kampen

Geschreven door