Finalisten Geschiedenisdocent van het jaar 2024 bekend

Na een zorgvuldige selectie zijn drie finalisten geselecteerd voor Geschiedenisdocent van het jaar. Deze eervolle titel wordt op zaterdag 5 oktober voor de tiende keer in het Rijksmuseum toegekend. De prijs eert docenten die hun leerlingen op inspirerende wijze weten te enthousiasmeren voor het vak geschiedenis of mens en maatschappij. Geschiedenisdocent van het jaar is een samenwerking tussen het Rijksmuseum, het Nationaal Archief en de NTR.

Top 3 finalisten
Onder leiding van journalist en presentator Noraly Beyer verkoos de vakjury na een grondige selectie en schoolbezoeken de drie beste kandidaten. Op zaterdag 5 oktober zullen deze finalisten in het Rijksmuseum een uitdagende opdracht uitvoeren, waarna de jury de uiteindelijke winnaar kiest.

“De keuze voor de top 3 was zoals ieder jaar enerverend. Elke kandidaat bracht iets unieks en inspirerends mee. Na intensieve discussies hebben we uiteindelijk deze drie docenten geselecteerd vanwege hun uitzonderlijke vermogen om geschiedenis tot leven te brengen voor hun leerlingen.”

– Juryvoorzitter Noraly Beyer

De drie finalisten zijn:

Joke Osinga (Alkwin Kollege in Uithoorn) Wim Schönermarck (Arte College in Almere)
Hidde Wierda (CSB de Cuserstraat in Amsterdam)

Foto aangeleverd

Geschreven door