Almeerse Sheraisa Winter gekroond tot Miss Supermodel Worldwide Netherlands 2024

Afgelopen zaterdag schitterde het Dominion Centre in Amsterdam tijdens de finale van Miss Supermodel Worldwide Netherlands 2024. Vijf kandidaten, vertegenwoordigend de diversiteit van Nederland, streden om de prestigieuze titel. Na een avond vol glamour en talent is de 25-jaar oude Sheraisa Winter uit Almere gekroond tot de nieuwe Miss Supermodel Worldwide Netherlands. Zij neemt het stokje over van Michantely Lisse, die in 2023 de titel Miss Style Icon won tijdens de internationale verkiezing in India.

Belichaming van gratie en betrokkenheid

Sheraisa Winter, met Surinaamse roots, wist de jury te imponeren met haar gratie, vastberadenheid en veelzijdigheid. Naast de titel van Miss Supermodel Worldwide Netherlands, werd zij ook bekroond met de subtitels Miss Best Body, Miss Popularity en Miss National Costume. Sheraisa heeft niet alleen haar schoonheid en gratie getoond, maar ook haar inzet voor maatschappelijke betrokkenheid. De nieuw gekozen winnares vertegenwoordigt ons land in het voorjaar bij de Miss Supermodel Worldwide verkiezing in New Delhi, India.

Leila Aigbedion, de nationale directeur van MSMWNL, verklaarde: “Het was een prachtige avond met fantastische kandidaten waar we vol trots op terugkijken. Sheraisa belichaamt de ware geest van Miss Supermodel Worldwide Netherlands en we zijn ervan overtuigd dat ze Nederland op een schitterende manier zal vertegenwoordigen bij de internationale verkiezing in New Delhi, India.”

Het succes van alle kandidaten

Naast Winter werden ook de andere finalisten geëerd. Mônica Fernandes de Freitas uit Almere werd bekroond als de 1st Runner-up en ontving de titel van Miss Congeniality. De overige kandidaten, Aasiyah van Geenen, Kayleigh Raven en Ryanne Bunnicich (tevens Miss Photogenic), werden benoemd tot 2nd Runners-up. De subtitel van Miss Charity werd toegekend aan Aasiyah van Geenen uit Bussum, voor haar toewijding aan het ophalen van fondsen voor het Sikkelcelfonds, het goede doel waar de verkiezing dit jaar geld voor inzamelde.

Doorbreken van vooroordelen

Valerie van den Berg, verantwoordelijk voor Marketing en PR, benadrukte de waarde van de missverkiezing voor de kandidaten: “Miss Supermodel Worldwide Netherlands biedt niet alleen een platform voor het verkennen van de mode-industrie, maar ook een kans voor persoonlijke en professionele groei middels een traject van workshops en trainingen. Onze verkiezing is een viering van diversiteit, inclusie en woman empowerment waar we trots op zijn.”

Claudia Ayuba, ooit deelneemster aan een missverkiezing georganiseerd door deze organisatie, beschouwt haar rol in het huidige team als een kans om vooroordelen over missverkiezingen te doorbreken. “Er heerst in Nederland nog heel erg het idee dat een missverkiezing niet meer is dan een simpele vleeskeuring. Deze verkiezing biedt een platform voor vrouwen die zichzelf willen profileren en hun ambities willen nastreven. Vaak wordt gezegd dat missverkiezingen een perfect opstapje zijn naar het zakenleven, en het is een eer om deel uit te maken van een evenement dat vrouwen de kracht geeft om hun stem te laten horen en hun toekomst vorm te geven.”

Winnares Sheraisa in haar national costume, een Surinaamse koto in het thema van de Nederlandse meesters

Geschreven door