Forza Almere goed van start in de beker

Kersverse vierdeklasser Forza Almere heeft na de vier verloren oefenwedstrijden zich in de beker goed hersteld. Tegen Zeeburgia wist men na 90 minuten de winst mee naar Almere te nemen. Er werd goed geconcentreerd gespeeld, al liet men in de slotfase de teugels wat vieren wat in de afgelopen oefenwedstrijden ook weleens gebeurde.

Forza als herboren

Afgelopen week werden de puntjes na de verloren oefensessie nog eens flink op de i gezet en dat heeft dan toch kennelijk zijn vruchten afgeworpen. Tegen Zeeburgia werden de opdrachten goed uitgevoerd en dan kan Forza goed voetbal laten zien. De tegenstander werd goed onder druk gezet en dat resulteerde in de 4e minuut al in een behoorlijke kans, maar Jasper Bosman kopte net over na goed werk van Dave Huijmans. Vrij snel de volgende mogelijkheid maar ook nu leverde dat geen goal op. Nu kwam Zeeburgia een beetje in het spel en kreeg twee corners, wat resulteerde in een gevaarlijk afstandsschot.Nu was het weer de beurt aan Forza en scoorde Sylvan Speelman de openingstreffer voor Forza: 0-1.  Kort hierop viel ook de 0-2 door Giovanni Kasanwirjo die de doelman met een schuiver kansloos liet.Forza bleef druk uitoefenen en was het in minuut 37  Speelman die er 0-3 van maakte en z’n tweede van de wedstrijd. Uit een counter maakte de thuisclub voor de rust nog wel de 1-3.

Betere ploeg

In de tweede helft veranderde er niet zo veel en bleef Forza de betere ploeg en maakte Sylvan Speelman zijn derde en een hattrick. Zeeburgia kon geen vuist meer maken en wist Forza de stand nog op te voeren naar 1-5 door Moises Lufuankenda. Hierna geloofde Forza het wel en scoorde Zeeburgia toch nog twee keer, maar verder kwamen de Amsterdammers niet. Een mooie 3-5 zege dus voor de Almeerders die komende zaterdag thuis DTA Fortius op bezoek krijgen en om 14:45 begint dit duel.