Gretiger KDO laat FC Almere puntloos achter

Het is in de derde klasse B FC Almere niet gelukt om de eerste drie punten binnen te halen. De ploeg van Sandor Augustijn creëerde kansen genoeg maar kwam deze middag tegen het Kwakelse KDO niet tot scoren en had dan ook een valse start

Betere kansen voor FC Almere

Vanaf het begin waren beide ploegen aardig aan elkaar gewaagd, maar de betere mogelijkheden om tot doelpunten te komen waren voor de Almeerders. In minuut 5 was Rogier Arduin op links te snel voor zijn tegenstander maar de voorzet die hierop volgde kon goed verwerkt worden door KDO, ook een corner die hierop volgde leverde geen doelpunt op. Ook een schot van Almere niet veel later ging over het vijandige doel. Ook KDO was wel voor het Almere-doel te vinden en ging een kopbal uit een voorzet maar net over. Later in de eerste helft kreeg Almere nog een aardige kans, maar de inzet van Arduin ging via de lat over. De twee ploegen waren nu aardig aan elkaar gewaagd en zou een doelpunt aan beide kanten niet hebben misstaan. Maar voor de rust werd er niet gescoord en was de 0-0 bij de rust een feit.

Lager tempo

In het tweede bedrijf lag het tempo in eerste instantie behoorlijk hoog en kwam FC Almere diverse keren in scoringspositie maar de eerste goal viel echter aan de andere kant. Roy de Jong wist KDO in de 50e minuut verrassend op een 0-1 voorsprong te zetten. Bij Almere knakte er iets en was er van tempo in het spel geen sprake meer en liep men vaak achter de feiten aan, terwijl de gasten met meer fysieke kracht op diverse plekken Almere aftroefden. Wel had Almere op gelijke hoogte kunnen komen toen Rogier Arduin uit een volley de lat raakte. KDO loerde op nog een doelpunt en deze kwam er ook toen een hard afstandsschot van Joeri Stange doel trof en Almere-doelman Stann Grosmann kansloos was: 0-2. Almere probeerde het hierna nog wel maar de vermoeidheid nam toe in de ploeg en daar profiteerde KDO optimaal van en scoorde Bruno Nieuwkoop Rodrigues ook nog de 0-3. Beide ploegen geloofden het hierna wel en kwam FC Almere deze middag niet meer aan scoren toe en zal men de komende wedstrijd de draad weer op moeten pakken.

Interview met KDO-trainer Lex van der Horst.

Een valse start dus voor FC Almere dat komende wedstrijd op bezoek gaat bij SC Buitenveldert.