Toch geen zorgwoningen op Brink in Nobelhorst

Er komen geen zorgwoningen in het gebouw in Nobelhorst waar het gezondheidscentrum komt. Het is de ondernemers van dat centrum en de gemeente niet gelukt een partner te vinden die betaalbare zorgwoningen wil exploiteren.

Het gezondheidscentrum wordt gerealiseerd op het terrein van de Brink in Nobelhorst. Het college van burgemeester en wethouders betreurt dat de zorgwoningen niet in het nieuwe gebouw komen. Onderzocht wordt nu of elders alsnog zorgwoningen voor mensen met een lichamelijke en geestelijke beperking gebouwd kunnen worden.

Huisartsenpraktijk de Waterlelie is initiatiefnemer van het nieuwe centrum. Lange tijd werd met organisatie Carebeek gesproken over zorgwoningen.

Het gezondheidscentrum wordt een brede maatschappelijke voorziening met onder andere huisartsen, een tandarts en een apotheek.

De komst van het gezondheidscentrum was in Nobelhorst lange tijd omstreden. Sommige omwonenden protesteerden tegen het verdwijnen van het centrale groene veld. Dat wordt door de buurt vaak gebruikt voor evenementen. De gemeenteraad besloot twee jaar geleden echter dat het gezondheidscentrum toch op de beoogde plek moet komen.

Naar verwachting wordt medio volgend jaar begonnen met de bouw.

Geschreven door