Collectief sterk FC Almere haalt winst binnen

Derdeklasser FC Almere heeft de eerste overwinning van het seizoen binnen gehaald en dat gebeurde tegen RKDES. Trainer Sandor Augustijn moest zijn team wat omzetten in verband met twee blessures. Scott Barkema kwam op linkervleugel te spelen en maakte Benjamin Vis in de punt van de aanval zijn opwachting.

Meer balbezit

Vanaf het begin was het aftasten van beide partijen maar Almere kreeg na ongeveer 10 minuten toch wel meer balbezit. Na een aanval over links kwam de bal bij Benjamin Vis die zijn inzet zag geblokt door een verdediger van RKDES. Een waarschuwing voor de gasten en kwam men later beter in de wedstrijd en kreeg men ook een paar kansen maar echt gevaarlijk was dat niet. In minuut 12 zag arbiter Berghammer een overtreding binnen het zestienmetergebied bij Almere en lag de bal op de stip tot verbazing bij Almere. De elfmetertrap van Rick Verkuijl werd gestopt door Almere-doelman Stann Grosmann. Hierna waren er twee ploegen die gelijkwaardig waren maar FC Almere kreeg voor de rust best nog wel kansen om op voorsprong te komen maar slaagde daar voor de rust niet in.

Strakke kopbal doeltreffend

In het tweede bedrijf een feller Almere dat meer balbezit had en ook sterker werd. Een hoekschop vanaf links werd strak voorgegeven en Scott Barkema wist hoog boven de verdedigers uit de score voor Almere met het hoofd te openen: 1-0. Hierna nog meer kansen voor de Almeerders maar twee keer een op een met de doelman van RKDES leverde geen doelpunt op. Ook een kopbal een kwartier voor tijd werd knap gepakt door doelman Kraak van RKDES. De ploeg uit Kudelstaart ging nu volop de aanval spelen en daar had Almere toch wel moeite mee en kon men soms met wat geluk de 1-0 vasthouden en had men gezien de gehele wedstrijd de winst ook verdiend en klom men diverse plekken op de ranglijst.

Komende wedstrijd gaat FC Almere op bezoek bij SCW in Rijsenhout.

Beluister het interview met Scott Barkema van FC Almere.