Sluiting ruiterpaden nabij, CDA Almere maakt zich zorgen

Staatsbosbeheer heeft aan de Almeerse ruiterverenigingen laten weten op korte termijn de ruiterpaden in het stadsbos te zullen sluiten. De paden worden al geruime tijd niet meer beheerd en onderhouden, waardoor de veiligheid van de ruiters in het geding komt. Dit bleek uit mondelinge vragen die CDA Almere stelde tijdens het actualiteitenhalfuur op de Politieke Markt.

De partij wilde weten wat het college gaat doen met de ruiterpaden op gemeentegrond, die aansluiten of overgaan op de ruiterpaden die zullen worden gesloten door Staatsbosbeheer. Daarnaast was de partij benieuwd naar wat het college gaat doen om het stadsbos toegankelijk te houden voor alle Almeerders te voet, te fiets en te paard.

Het college bij monde van wethouder Paul Tang gaf aan dat de gemeentelijke ruiterpaden sowieso beheerd en onderhouden blijven worden en gaf daarnaast aan dat het college de zorgen van het CDA Almere deelt. Op 17 oktober gaat hij met Staatsbosbeheer in gesprek om een oplossing te vinden. Over de uitkomst zal de raad worden geïnformeerd. 

Geschreven door