FC Almere onderuit tegen beter Amstelveen Heemraad

In de zaterdag 3e klasse B heeft FC Almere geen drie punten over kunnen houden aan het duel met Amstelveen Heemraad. De ploeg van Sandor Augustijn liet wel aardig spel zien in het eerste kwartier maar zag geen kans om op voorsprong te komen. Uiteindelijk verloor men ruim en zullen er in de volgende wedstrijden wel punten behaald moeten worden om niet verder af te zakken op de ranglijst.

Aftasten in beginfase

Beide partijen begonnen voorzichtig maar Almere had het eerste kwartier meer balbezit maar deed daar niet zoveel mee. Wel was er een lob van Rogier Arduin die op links goed doorging maar zijn poging net voorlangs zag gaan. Ook de pogingen van Amstelveen waren niet zuiver genoeg en gingen wat schoten over het Almere-doel. In minuut 14 was het wel raak voor de gasten toen een schot slecht werd verwerkt door Almere-doelman Stann Grosmann en Jair Cruden dankbaar profiteerde en zijn ploeg op 0-1 zette. FC Almere beet hierna flink van zich af en binnen een minuut was de stand alweer gelijk door Kevin Hoogendoorn: 1-1. In deze fase was Almere wel meer in de aanval en kreeg ook mogelijkheden maar het vizier stond niet op scherp. Wel had men nog een penalty kunnen krijgen toen een schot met de arm werd gekeerd maar de arbiter zag hier niets in. In de 30e minuut scoorde Amstelveen wel maar daar moest een strafschop aan te pas komen, Marc Groenland werd binnen de zestien onderuit gehaald en hij benutte de strafschop zelf: 1-2. Vlak voor de rust nog een kans voor Almere maar Rafi Splinter zag zijn poging gepakt door Amstelveen-doelman Giovanni Santangelo.

Almere slordig met kansen

In het tweede bedrijf ging FC Almere goed van start, een vrije schop van zo’n 18 meter afstand van Rogier Arduin ging ruim over het doel van de gasten. Na ruim een uur spelen kwam Amstelveen wat gelukkig op 1-3 toen invaller Giovanni Beltzer in de fout ging en Amstelveen gretig profiteerde door Amir el Hadji. Hierna kreeg Almere nog wel kansen maar ook nu kon Rogier Arduin de juiste richting niet vinden en ging zijn schot voorlangs. Amstelveen schoot hierna nog een keer op de lat maar in de slotfase wist men via Jair Cruden nogmaals tot scoren te komen: 1-4. Almere was een verslagen ploeg en likte na afloop de wonden.

Komende donderdag (24/10 20:15 uur) speelt men bij SCW, dit duel werd eerder afgelast. Bij winst kan men zich een betere positie op de ranglijst verschaffen.