Video | Almere Achter de Schermen Aflevering 4 seizoen 2

Deze feestelijke en koude maand schuift Lizette de Kam bij ons aan tafel voor een goed gesprek over buurtverbinding. Caroline en, voor het eerst, Lena, krijgen heerlijke Braziliaanse feesthapjes voorgeschoteld door kok Naia!

In Almere Haven laten Shiva en Joy alle ‘hoekjes’ zien van stichting ‘Het boodschappenhoekje’ en Pascal draagt ons zijn eigen nummer voor over zijn opa.

Website Boodschappenhoekje – Klik Hier

Pascal te bereiken via zijn site – klik hier


Recepten van Naia Araujo Klickermann:

Pão de queijo (makkelijke Braziliaanse kaasbroodjes) Voor ongeveer 50 medium pão de queijo:

3 eieren
100 gram plantaardige olie 500 gram tapiocameel
200 gram melk
350 gram geraspte mozzarella/oud kaas/jonge kaas 2 theelepels zoutBoter (om in te vetten)

Instructies:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Mix de olie, melk, zout en laat koken tot het rijst. Gooi het mengsel over de tapiocameel in een grote schaal. mixen en laat ongeveer 10 minuten afkoelen.
  • Voeg de eieren, en geraspte kaas toe en mix nogmaals een paar minuten tot het deeg zacht en klaar is om bolletjes te maken.

3. Maak bolletjes met het deeg en doe ze op een bakplaat. Plaats ze in een voorverwarmde oven en bak rond de 25 minuten tot ze een goudkleurige gloed krijgen.

Pudim de Leite Condensado Ingrediënten:
1 kop suiker
1 blikje gecondenseerde melk 1 blikje volle melk
3 stuk eieren

Instructies:

  1. Verwarm de oven voor op 175°C. Verhit op middellaag vuur de suiker in een pannetje met dikke bodem. Roer niet voordat de suiker een lichte kleur heeft gekregen. Laat de suiker -nu moet je wel roeren- verder kleuren tot een mooi egaal goudbruine karamel.

Let goed op! Ga niet te lang door want karamel kan snel verbranden!

  • Giet de karamel direct maar voorzichtig in een ronde, lage bakvorm met een diameter van ca 20 centimeter of iets meer.
  • Mix de gecondenseerde melk, de melk, de eieren tot een egale substantie.
  • Giet het mengsel over de afgekoelde karamel in de bakvorm.
  • Neem een ovenbestendige schaal die groter is dan de bakvorm met de “pudim”. Zet de bakvorm in de schaal en giet water in de schaal tot het halverwege de bakvorm reikt. Dit heet een waterbad of bain-marie en zorgt ervoor dat de flan gelijkmatig gaart.

Zet de schaal met daarin de bakvorm in de voorverwarmde oven. Stel de oventijd in op 90 minuten.

  • Neem de bakvorm uit het waterbad en laat de flan tot kamertemperatuur afkoelen. Bedek de bakvorm met plastic folie. Laat de pudding verder afkoelen en opstijven. Reken op circa 3 uur.
  • Ga voorzichtig met een mes langs de rand van de flan. Plaats een groot plat bord omgekeerd op de bakvorm en draai het geheel snel om. De karamel zal nu over de pudding uitstromen.

Geniet van deze feestelijke gerechten!

Geschreven door