Het radio programma Club 45 dankt zijn naam aan de single’s op 45 toeren. De muziek die wordt gedraaid is daarom hoofdzakelijk afkomstig van singles met af en toe een 33 toeren LP. Het format is 60er tot 90er jaren muziek met af en toe een enkele uitschieter naar de hedendaagse muziek.
Elke vrijdagmiddag van 18-20 uur op de audiostream.
Jij luistert toch zeker ook?
Rob De Graaf
Wie is Rob de Graaf
Radio en televisie sinds de 70er jaren
Begonnen met een zelfgebouwd FM zendertje midden 70er jaren en al snel werkzaam in 1975 bij een bejaarden/ziekenomroep in Rotterdam. Hier werd radio en televisie gemaakt. Dit was één van de eerste omroepen in Nederland die via een kabelnet mocht uitzenden. Werkzaam als beeldregisseur en radio technicus en later ook als bestuurslid en hoofd techniek gedurende enkele jaren. In 1980 werd de omroep opgeheven en de overstap gemaakt naar het Clara Ziekenhuis waar een ziekenomroep werd opgericht. Al eerder draaide hij daar ook op disco avonden voor het personeel.
In 1979 werd door hem de ROE (Regionale Omroep Europoort) opgericht waarmee in eerste instantie (en als eerste) televisie werd uitgezonden via het Rotterdamse kabelnet, na afloop van de reguliere uitzendingen van Nederland 1. Televisiepiraterij was een feit geworden in Rotterdam. Hierbij was nauwe samenwerking met Mokum TV uit Amsterdam. Er werd op vrijdag en zaterdagavond lokaal nieuws uitgezonden, reclames, filmtips en de allernieuwste films. Na het definitief blokkeren van het kabelnet werd nog even een tijd uitgezonden op omliggende kabelnetten, waarna het doek viel voor de televisie uitzendingen. Er werd een start gemaakt met radio uitzendingen vanuit Rotterdam zuid (ROE radio). Intussen werd getracht onder de naam van Omroep Europoort de status van regionale omroep te krijgen voor de regio Rotterdam. Helaas mislukte dit door politieke tegenwerking vanuit de gemeenteraad van Rotterdam.
Ook maakte hij in 1980 een radio programma bij de ROS (Radio Omroep Stichting) in Hoogvliet.
Na een laatste inval door de RCD werd gestopt met de uitzendingen en ging hij met 2 anderen werken aan de oprichting, met een legale status, van de lokale omroep ROSA. Ondanks tegenwerking van de gemeente Albrandswaard werd uiteindelijk toch in 1981 een zendmachtiging verkregen als een van de eerste lokale omroepen met een etherfrequentie voor de 107.1 MHz.
Na diverse geschillen met de gemeente (het tegenhouden door ROSA van doorgifte van andere signalen via het kabelnet en bezwaar tegen het koppelen van kabelnetten) volgden hoorzittingen bij het Commissariaat voor de Media en de Raad van State en werd er uiteindelijk een deal gemaakt waardoor de omroep subsidie ging ontvangen en de bezwaren werden afgekocht door de gemeente. Er werd geinvesteerd in een van de eerste radio automatiseringen die er op dat moment werden ontwikkeld. Een aparte ruimte werd ingericht als high-tech radio ruimte. Hierin stonden meerdere multi CD spelers die werden aangestuurd door een pc.
Tot 1994 was hij werkzaam als bestuurslid (voorzitter) van deze omroep die inmiddels Studio West IJsselmonde was gaan heten.
Rob verhuisde naar Friesland waar hij werd gevraagd om een noodleidende lokale omroep te reorganiseren (L.O.O.) Gezien het oppervlakte van deze gemeente zou het een omroep worden met een groot vermogen zender op 90 m hoogte. Jinke radio was geboren en zou gaan samenwerken met Boom Pers in Meppel (Rebecca radio). Door diverse omstandigheden is echter net voor de start gestopt met dit project.
Na een aantal jaren stilte is in 2019 gestart met een radio programma (Club 45) bij Radio Seabreeze op AM en internet en in 2020 bij Olleke Bolleke radio in Thailand.