Evenementen Agenda

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Eerlijk sprookje voor volwassenen over ongelijkheid

29 februari @ 20:00 - 22:30

€19.00

Samen met Het Zuidelijk Toneel maakte Stichting Nieuwe Helden de voorstelling En ze leefden nog lang en gelukkig van. Te zien in Corrosia Theater, Expo & Film op donderdag 29 februari. Aanvang 20 uur.

Stichting Nieuwe Helden deed het! Ze interviewde de afgelopen 5 jaar kinderen over ongelijkheid en armoede. Hoe zouden zij het aanpakken als ze de baas van Nederland waren?

Armoede is overal

Nederland is een rijk land en toch is er veel armoede en ongelijkheid. Het was één van de belangrijke verkiezingsonderwerpen afgelopen november. Ondanks dat het hoog op ieders agenda staat, verandert er nog maar weinig.

Tussen de 6 à 8 % van de Nederlandse bevolking maakt deel uit van een gezin met een inkomen onder de lage-inkomensgrens en loopt zo risico op armoede. Dat is schrijnend, zeker nu inflatie en stijgende energiekosten het probleem op scherp stellen.

Een sprookje van deze tijd

Daarom keert Het Zuidelijk Toneel de rollen om: in een prachtig decor hoor en zie je een aantal kinderen vertellen wat zij zouden doen om armoede op te lossen. En ze noemen het een sprookje van deze tijd. Laat je dus verrassen, raken, verwonderen en verbazen en heel misschien weer even geloven, dat sprookjes bestaan.

Alle informatie over deze voorstelling op: www.cultureelcentrumcorrosia.nl / www.corrosia.nl.

Gegevens

Datum:
29 februari
Tijd:
20:00 - 22:30
Kosten:
€19.00
Evenement Categorie:
Site:
https://www.cultureelcentrumcorrosia.nl/agenda/detail/q/a_id/3313

Locatie

Corrosia Theater, Expo & Film
Markt 43
Almere, 1354 AP Nederland
+ Google Maps
Telefoon
036.5215929
Bekijk de site van Locatie