Almeerse Lintjesregen in samenwerking met #ALLYBlijftBinnen

Op maandag 26 april is de jaarlijkse Lintjesregen. Vanwege de coronamaatregelen is er een andere manier bedacht om de te onderscheiden Almeerders in het zonnetje te zetten. De gemeente Almere werkt bij deze alternatieve Lintjesregen samen met Almeerse initiatief #ALLYBlijftBinnen.

Alternatieve lintjesregen

Tijdens de Lintjesregen ontvangen meerdere mensen een Koninklijke onderscheiding voor hun bijzondere activiteiten voor de samenleving. De Almeerders die een Koninklijke onderscheiding krijgen, weten dit niet van tevoren en worden door hun naasten vaak met een smoes naar de bijeenkomst gebracht. In 2020 kon er vanwege de coronamaatregelen ook geen feestelijke bijeenkomst worden georganiseerd. Toen werden de decorandi verrast aan de deur met een digitale speech op een groot scherm. Dit jaar worden de gedecoreerden om de beurt thuis opgehaald door #ALLYBlijftBinnen en naar de Raadzaal in het Stadhuis gebracht. Hier krijgt de decorandus een video te zien van degene die hem of haar heeft voorgesteld. Vervolgens wordt hij of zij toegesproken door burgemeester Franc Weerwind of locoburgemeester Hilde van Garderen en krijgen ze de onderscheiding.

#ALLYGaatDoorHetLintje

De gemeente heeft deze keer de samenwerking gezocht met #ALLYBlijftBinnen, een vrijwillig initiatief van drie Almeerse ondernemingen om hun stadsgenoten een hart onder de riem te steken tijdens de coronacrisis. Het Almeerse initiatief heeft deze alternatieve lintjesregen de naam #ALLYGaatDoorHetLintje gegeven. Burgemeester Franc Weerwind: “De decorandi verdienen het om in het zonnetje te worden gezet, want ze doen ontzettend veel voor de samenleving. Helaas kunnen we ook dit jaar geen grote feestelijke bijeenkomst organiseren, maar op deze manier kunnen we toch onze waardering uitspreken en ze verrassen.”

#ALLYBlijftBinnen maakt opnames van de lintjesregen en zendt dit live uit via livestreamalmere.nl, via Kijk Almere op KPN 1392 en Ziggo 36, via de Facebookpagina van #ALLYBlijftBinnen en via de Facebookpagina van Gemeente Almere.

Geschreven door