FC Almere jeugdtrainer Rody Schouten ziet nieuwe uitdaging bij SV Huizen.

Jeugdtrainer Rody Schouten is al diverse jaren aan FC Almere verbonden begon ook bij deze club te voetballen. De enthousiaste jeugdtrainer wil zijn vleugels uitslaan en solliciteerde bij SV Huizen. Na diverse gesprekken besloot hij de stap naar Huizen te maken en zal komend seizoen daar onder contract staan. 

Duidelijke visie

“Een schitterende club met een hele duidelijke visie richting de toekomst! Maar natuurlijk ook een hele rijke historie. Na twee hele goede gesprekken  wist ik zeker dat de stap richting SV Huizen een stap omhoog is voor mijn eigen ontwikkeling. Hoeveel moeite ik ook had om de keuze te maken tussen de club uit Huizen of mijn huidige team was dit wel de beste. Uiteindelijk ben ik super blij met deze keuze en ga ik hard blijven werken aan mijn eigen ontwikkelingen als trainer. Ik wil zo ver en zo hoog mogelijk komen als trainer. Uiteraard zal ik hier altijd heel erg mijn best voor blijven doen en op elk vlak leergierig willen blijven en mezelf willen blijven ontwikkelen. Wat de toekomst gaat brengen weet ik nog niet maar ik hoop dat er een mooie trainersloopbaan komt.

Schouten over zijn tijd bij FC Almere: 

Ik speel zelf sinds de jongste jeugd teams bij FC Almere. Ik begon in de F4 maar werkte mij op naar  de F1. Ik zou eigenlijk naar de A selectie gaan maar was toen voor 2-3 seizoenen gestopt. Nu voetbal ik op zondag in een vriendenteam.Ik ben bij FC Almere sinds mijn twaalfde trainer. Toen begon ik bij de F11 (waar toen de tijd mijn broertje in speelde). Ik ben helemaal met hem mee gegaan als trainer tot de 2e jaars B de Jo17 Selectie. Vanaf dat moment kreeg ik mijn eigen selectie -team. De laatste drie seizoenen was ik trainer op de Jo15-2 selectie , Jo15-1 Selectie en afgelopen jaar de jo14-1 Selectie. 

Stappen zetten

Ik ben de laatste 2-3 Jaar echt gaan merken dat ik grote stappen ben gaan zetten in het geven van trainingen en het coachen van wedstrijden. Ging vaak kijken bij wedstrijden en hoe trainers coachen. Verder heb ik trainingen bezocht en m’n voordeel mee gedaan. Al met al zie ik mijn toekomst misschien wel als trainer maar dan moet er nog veel gebeuren en zal ik daar mijn uiterste best voor gaan doen”.

De inmiddels 24 jarige Schouten is FC Almere ook dankbaar dat hij de kans kreeg en die ook pakte. : “Afgelopen seizoen heb ik ook mijn TC3 (Trainersdiploma) behaald met een 7 als praktijk eindcijfer. Met dank aan ex voorzitter Remco Fens. Die heeft woord gehouden en mijn TC3 betaald voor een jaar trainerschap. 

Inspiratie

Ook natuurlijk grote dank naar Charles Loots (Stagebegeleider) tijdens mijn TC3 cursus. Ik vond het heel jammer toen ik hoorde dat de trainer weg ging. Ik vond zijn trainingen altijd leuk om te zien en kon mij echt inspireren als ik hem in zijn rol als trainer zag”. 

FC Almere en vele anderen zien uit naar zijn avontuur en wensen hem uiteraard veel plezier en kijken tevreden terug op een mooie periode van deze enthousiaste jeugdtrainer.

Geschreven door