Corona Check app’ voor inwoners Almere

De Corona Check app is er voor inwoners van Almere en omgeving die gezondheidsproblemen hebben die mogelijk door het coronavirus worden veroorzaakt. U vult in de app dagelijks uw gezondheidsgegevens in. Met deze gratis app kan een medisch team mensen op afstand begeleiden.

Hoe helpt de corona check u?

In de app vult u dagelijks gegevens over uw gezondheid in. Bijvoorbeeld hoeveel u hoest, of u kortademig bent en wat uw temperatuur is. Het medisch team van OLVG Corona Check probeert binnen 48 uur te reageren. U krijgt dan een bericht in via de app. Als er een medische reden is, dan probeert het team u binnen 24 uur te bellen. U kunt ook zelf aangeven dat u gebeld wilt worden.

Voor wie is de Corona Check app?

 • De Corona Check app is er voor alle inwoners van Almere en omgeving;
 • U heeft internet en een smartphone of tablet met Android versie 7 of hoger of Apple versie iOS12 of hoger;
 • U heeft een koortsthermometer;
 • U bent 18 jaar of ouder;
 • De Corona Check app is gratis en veilig: de app voldoet aan de eisen van de AVG.

Hoe werkt het?

 • Vul de vragenlijst in.
 • Als u aan de criteria voldoet, ontvangt u via e-mail instructies om de app ‘Luscii’ te installeren op uw smartphone of tablet. 
 • In de app beantwoordt u dagelijks vragen over uw gezondheid.
 • Het medisch team van OLVG Corona Check analyseert uw antwoorden.
 • Als er aanleiding is, neemt dit medisch team binnen 24 uur contact met u op.
 • Is er geen aanleiding? Dan krijgt u binnen 48 uur een bericht.

Let op!

Deze app ondersteunt de gewone zorg via uw huisarts of de spoedeisende hulp. Het is geen vervanging van deze zorg. Heeft u dringend zorg nodig, ook als u de app gebruikt? Neem dan contact op met uw huisarts of bel bij spoed 112. Bedenk ook dat uw klachten door iets anders dan het coronavirus kunnen worden veroorzaakt.

Over de Corona Check app

Het Flevoziekenhuis stelt de Corona Check app in samenwerking met het OLVG en Luscii beschikbaar aan de inwoners van Almere en omgeving. Het medisch advies is gebaseerd op beleid en protocollen, vastgesteld door een ‘medical board’ met longartsen, waaronder die van het Flevoziekenhuis.  

Geschreven door