Elektrische deelscooteraanbieder Check lanceert in Almere zijn diensten

De opmars van de elektrische deelscooter is onmiskenbaar: het aantal Nederlandse steden waar het mogelijk is om een elektrische deelscooter te gebruiken is momenteel meer dan 30.

De voordelen zijn evident: voor gebruikers levert het tijd en gemak op, en voor alle inwoners van de stad leidt het tot een schonere lucht, een stillere omgeving en een betere doorstroming van het verkeer. Aanbieder Check is vanaf vandaag beschikbaar in Almere en zet in op het correct parkeren van deelscooters met haar beloningsprogramma Coins.

De makkelijkste weg door Almere

Met elektrische deelscooters wordt er een volwaardig alternatief geboden voor de auto. Onderzoeken van de gemeente Amsterdam en Rotterdam tonen aan dat 50% van de deelscootergebruikers minder snel de aanschaf van een auto overweegt en dat 1 op de 3 deelscooterritten een autorit vervangt. Ook geeft 60% aan dat het aantal eigen autokilometers is afgenomen door deelscooters. Elektrisch deelvervoer zorgt voor een schonere lucht, een stillere omgeving en een verbeterde bereikbaarheid van de stad. 

Check plaatst gefaseerd deelscooters in Almere. De deelscooters worden verspreid door de stad geplaatst in gebieden die in samenwerking met de gemeente Almere zijn bepaald. De elektrische deelscooters van Check zijn vanaf vandaag beschikbaar in Almere. 

Check stimuleert goed parkeren met beloningsprogramma Coins

Een belangrijke voorwaarde voor een duurzame integratie in Almere is verantwoord gebruik van de publieke ruimte. Daartoe heeft Check haar beloningsprogramma Coins geïntroduceerd. Alle gebruikers doen automatisch mee. Bij tien Coins ontvangt een gebruiker tien gratis rijminuten. Voor de aanvang van een rit kan een gebruiker beoordelen hoe de scooter geparkeerd staat. Door een beoordeling te geven ontvangt de gebruiker een Coin. In het geval een een positieve beoordeling ontvangt de vorige gebruiker ook een Coin. Met deze aanmoediging loont het voor gebruikers om na te denken over hun parkeergedrag. 

In het geval van een negatieve beoordeling wordt de melding doorgezet naar het Support team van Check. Die beoordelen de parkeersituatie nog een keer. Als er inderdaad sprake is van een verkeerd geparkeerde scooter ontvangt de laatste gebruiker een waarschuwing en, in het geval van relocatie, een boete van 50 euro. Zes maanden na de introductie van het Coins programma zijn de parkeerklachten met 40% afgenomen. 

Ook zonder de Check app kan er makkelijk een melding worden gemaakt van een verkeerd geparkeerde scooter via https://ridecheck.app/support

Over Check

De missie van Check is het aanbieden van de makkelijkste weg door de stad. Check biedt hiertoe een mobiele app aan waarmee gebruikers elektrische deelscooters per minuut kunnen reserveren en gebruiken. Check is in actief in Nederland en Duitsland.

[audio_player id=30988]

Geschreven door