Digitale Lintjesregen in Almere

De Lintjesregen verliep dit jaar anders dan anders door de maatregelen rond het coronavirus. Gemeente Almere bedacht een alternatief om op vrijdag 24 april tóch op een feestelijke manier de te onderscheiden Almeerders te verrassen.

Vanaf 9.10 uur reden er twee auto’s door Almere. Er werd aangebeld bij de te onderscheiden Almeerders en via een scherm was er op dat moment een live verbinding met de burgerzaal van het stadhuis. Hier stond burgemeester Franc Weerwind of locoburgemeester Hilde van Garderen. Eén van de twee gaf een persoonlijke speech aan de decorandus. Omroep Flevoland filmde de momenten aan de deur en zonden dit live op televisie uit.

Koninklijke onderscheiding voor 17 Almeerders

Zeventien Almeerders kregen vrijdag een Koninklijke onderscheiding voor hun bijzondere activiteiten voor de samenleving. Het gaat om acht Leden in de Orde van Oranje Nassau: Gerard Koopal, Ingeborg Korte, Isabel de Lang-Kil, Ruud van Nesch, Olof Nieuwenburg, Maria Nieuwenburg-Jansen, Ambro Schroten-Verhaar en Alex Waterman. Daarnaast waren er negen Ridders in de Orde van Oranje Nassau: Jeanne van Hal, Joop van Leeuwen, René Maertens, Hanneke van Milligen-de Jager, Gobind Ramkalup, Ruud Sliphorst, Cora van Sprundel-Spaans, Koos vanTeijlingen en Paul de Wit.

Feestelijke bijeenkomst later

Er wordt nog gezocht naar één landelijk moment, waarop alsnog een feestelijke bijeenkomst kan worden georganiseerd. De Koninklijke onderscheidingen worden dan uitgereikt in het bijzijn van familie, vrienden en collega’s. Wanneer dit zal zijn, is mede afhankelijk van het verloop van het coronavirus.

Geschreven door