Eerste van de 500 Sport- en Cultuurtasjes uitgereikt

Op donderdag 23 april heeft bestuurslid Conchita Lopez Vega van het Jeugdfonds Sport en Cultuur het eerste Sport- en Cultuurtasje uitgereikt aan een gezin in Almere Haven.

Op initiatief van Jeugdfonds Sport & Cultuur Almere en de Buurtsportcoaches van De Schoor zijn er 500 tasjes samengesteld die de komende dagen worden verdeeld. De gemeente Almere en Sportief Almere hebben dit initiatief mede mogelijk gemaakt.

In deze opvallende tasjes zitten sport- en spelmaterialen, knutselspullen en een muziekinstrument voor kinderen die het nu goed kunnen gebruiken. Via verschillende intermediairs zijn gezinnen, die een extraatje kunnen gebruiken, benaderd om een aanvraag hiervoor te doen. Binnen 3 dagen waren er al 500 aanvragen binnen, waarmee alle tasjes een goede bestemming krijgen.

Nog meer blije gezichten mogelijk maken

Omdat het enthousiasme zo groot is, maken we graag nog veel meer kinderen blij. Wil je hier een (financiële) bijdrage aan leveren? Neem dan contact op met Yvonne Wolff van het Jeugdfonds Sport & Cultuur Almere via ywolff@deschoor.nl of 06-36289339 of met Leonie Gleiser, De Schoor, team Sport via lgleiser@deschoor.nl of 06-2183 6549.

Bijzondere samenwerking

Naast de gemeente hebben veelal lokale partners ook hun steentje bijgedragen: Miba, 999 Games, Avenda promotionele artikelen, Sport 2000 Sportpaleis, Logomotion en de Kindermuziekwinkel.

Geschreven door