6.000 kinderen in beweging tijdens Koningsspelen

Nog even en dan is het zover: de jaarlijkse Koningsspelen. Een van de leukste dagen van het jaar die in het teken staat van kennismaking met verschillende sporten, in beweging komen, gezonde voeding en vooral plezier maken met elkaar!

Ook dit jaar organiseren de buurtsportcoaches meerdere activiteiten voor verschillende basisscholen in Almere, waarmee zij ruim 38 scholen en zo’n 6000 leerlingen op een leuke manier in beweging krijgen. Uniek aan deze 11e editie is dat de spelen dit jaar niet op 1 dag maar op 2 dagen plaatsvinden: donderdag 20 april en vrijdag 21 april.  
Elk jaar wordt er aan de landelijke Koningsspelen een thema gekoppeld.  Dit thema werd onlangs in Almere bekend gemaakt ‘1-2 iedereen doet mee’.

Het programma

Het programma verschilt per school, maar over het algemeen worden er sport- en spelactiviteiten georganiseerd voor de kinderen. Dit varieert van een bezoek aan de playground tot diverse clinics vanuit o.a. Almeerse verenigingen waaronder longboarden, kickboksen, voetballen en dit jaar komt er zelfs een stormbaan.
Naast de activiteiten op de basisscholen worden er ook meerdere sportactiviteiten op de sportverengingen georganiseerd.  En zijn er grote activiteiten op het sportpark Fanny Blankers Koen waar veel basisscholen aan meedoen. In het verlengde hiervan vinden op een later moment ook de jaarlijkse Havenspelen plaats waar vrijwel alle Almeerse basisscholen aan deelnemen.

Tijdens de Koningsspelen zie je dit terug in het maken van zoveel mogelijk een-tweetjes. Dit zijn een-tweetjes tijdens het sporten en bewegen en in de vorm van samenwerkingen tussen basisscholen, sportaanbieders, de studenten van het MBO College Poort en natuurlijk de buurtsportcoaches. Ook in de organisatie van de Koningsspelen is de samenwerking opgezocht. Dit jaar worden de Koningspelen georganiseerd door de buurtsportcoaches van Talent in Opleiding, de Schoor en Sciandri.

Naast het kennismaken met de diverse sport- en beweegactiviteiten, wordt er aandacht besteed aan gezonde voeding. Veel scholen organiseren bijvoorbeeld een gezamenlijk ontbijt of een smaakles. Op deze manier maken kinderen ook op een leuke manier kennis met een gezonde leefstijl.

Voor meer informatie: almere.nl/sport

Geschreven door