Gemeente gaat ondernemers snel betalen

Almere gaat rekeningen zoveel mogelijk binnen tien dagen betalen. Nu is de betalingstermijn nog 30 dagen. Door sneller te betalen, wil de gemeente in de coronacrisis ondernemers steunen. Het verzoek om de betalingstermijn in te korten, is afkomstig van de PVV in de gemeenteraad.

De gemeente verwacht een flink deel van de facturen binnen 10 dagen te kunnen betalen. Daarvoor zijn er extra ambtenaren aan het werk gezet op de crediteurenadministratie.

Er is een kleine slag om de arm gehouden voor rekeningen die niet helder zijn of waarover discussie is over de geleverde afspraken. Die ondernemers moeten langer wachten op hun geld. Ook de gemeente Lelystad kondigde eerder aan sneller rekeningen te gaan betalen. Er is wel een verschil tussen de gemeenten. Lelystad betaalt iedere dag de rekeningen en Almere doet het tweemaal per week.

Geschreven door