Nachtelijke verkeershinder A6 Lemmer richting Almere: 28 april – 14 mei

Rijkswaterstaat vervangt van 28 april tot en met 17 augustus op een aantal plaatsen de asfaltdeklaag van de A6 tussen Almere-Oost en Lemmer. De onderhoudswerkzaamheden worden in fases uitgevoerd, waarin steeds een ander deel van de A6 wordt afgesloten. Dit doen we in het weekend en nacht om de hinder voor het verkeer zoveel mogelijk te beperken. De komende periode informeren we de weggebruiker via 6 opeenvolgende persberichten over de hinder op een deel van de A6.

Dinsdag 28 tot en met donderdag 30 april is de A6 richting Almere in de avond en nacht afgesloten tussen Lemmer (17) en Emmeloord (15). Donderdag 30 april tot en met donderdag 8 mei tussen Emmeloord (15) tot knooppunt Emmeloord. En dinsdag 12 tot en met donderdag 14 mei tussen knooppunt Emmeloord en Urk (13). Ook zijn enkele op- en afritten dicht. Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers om rekening te houden met omleidingsroutes en extra reistijd.

Afsluitingen en omleidingen

Dinsdag 28 april 19.00 uur tot woensdag 29 april 05.00 uur
Woensdag 29 april 19.00 uur tot donderdag 30 april 05.00 uur

Afsluitingen richting Almere:
• A6 tussen Lemmer (17) en Emmeloord (15)
• Oprit Lemmer (17)
• Verzorgingsplaats Lemsterhop
• Af- en op- afrit Bant (16)
• Afrit Emmeloord (15)

Weggebruikers moeten rekening houden met omleidingsroutes en een extra reistijd die kan oplopen tot 15 minuten. In verband met een aslast-beperking op de Friese Sluis geldt er voor vrachtverkeer een andere omleidingsroute en een extra reistijd die kan oplopen tot 40 minuten.

Donderdag 30 april 19.00 uur tot vrijdag 1 mei 05.00 uur
Woensdag 6 mei 19.00 uur tot donderdag 7 mei 05.00 uur
Donderdag 7 mei 19.00 uur tot donderdag 8 mei 05.00 uur

Afsluitingen richting Almere:
• A6 tussen Emmeloord (15) en knooppunt Emmeloord
• Oprit Emmeloord (15)
• Verbindingsweg van de A6 vanaf Lemmer naar de N50 richting Zwolle
Weggebruikers moeten rekening houden met omleidingsroutes en een extra reistijd die kan oplopen tot 5 minuten.

Dinsdag 12 mei 19.00 uur tot woensdag 13 mei 05.00 uur
Woensdag 13 mei 19.00 uur tot donderdag 14 mei 05.00 uur

Afsluitingen richting Almere
• A6 tussen knooppunt Emmeloord en Urk (13)
• Verbindingsweg van de N50 naar de A6 richting Almere
• Af- en oprit Emmeloord West (14)
• Afrit Urk (13)

Weggebruikers moeten rekening houden met omleidingsroutes en een extra reistijd die kan oplopen tot 15 minuten.

Gele borden ter plaatse geven de omleidingsroutes aan.
Door onvoorziene omstandigheden kunnen werkzaamheden worden uitgesteld.

Corona-maatregelen

De corona-maatregelen hebben impact, ook op het werk van Rijkswaterstaat. Rijkswaterstaat staat ervoor aan de lat om de werkzaamheden aan de kritieke infrastructuur (wegen, vaarwegen en het watersysteem) draaiende te houden. In nauwe samenwerking met de marktpartijen zorgt Rijkswaterstaat ervoor dat beheer en onderhoud, vervanging en renovatie, aanleg en wegen en watermanagement, zoveel als verantwoord mogelijk door kunnen. Rijkswaterstaat en de GWW-sector, waaronder de betrokken brancheorganisaties, houden actief de vinger aan de pols en werken in goed overleg samen. Ook geplande of lopende aanbestedingen gaan zoveel mogelijk door.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de werkzaamheden op de pagina geplande werkzaamheden of bel met het informatienummer van Rijkswaterstaat 0800-8002.

Geschreven door