Nog meer nieuwe woningen in Haven

Het kantoorpand aan de Kerkgracht 4 in Almere Haven wordt omgebouwd tot woningen. Verspreid over de begane grond en de eerste en tweede verdieping komen 11 appartementen. De woningen hebben allemaal één slaapkamer, douche en woonkamer met een keuken. Ze verschillen in oppervlakte. De kleinste is 33 vierkante meter, de grootste net geen 60 vierkante meter.

Om het kantoorpand geschikt te maken voor bewoning wordt het dak gesloopt. De kenmerkende schuine daken verdwijnen en de muren worden op de bovenste verdieping verhoogd, zodat er meer ruimte ontstaat. Ook komen er balkons aan de voor- en achterzijde, maar niet bij elk appartement.

Eigenaar zwijgt
De eigenaar van het pand Harry Lammers wil niks loslaten over de kostprijs van de appartementen, ook niet of het huur of koop wordt. Voor welke doelgroep en wanneer de verbouwing klaar is, wil de projectontwikkelaar niet kwijt. “Het is nog te vroeg”, aldus de eigenaar.

Nog meer woningen
Het pand aan de Kerkgracht 4 staat meteen achter het gebouw De Roef. Dat is het eerste gebouw van Almere Haven en was in de begin jaren van Almere een restaurant en zalencentrum. Later werd het een winkelpand. Onlangs besloot de gemeente dat het geen gebouw is om op de Almeerse Erfgoedlijst te plaatsen. Ook dit pand wordt verbouwd tot woonruimte. Al eerder werd bekend dat ook boven de Vomar woningen komen.

Geschreven door