de Alliantie Ontwikkeling en Trebbe bereiken hoogste punt Gebouw 5 Almere DUIN

Na een bouwtijd van tien maanden bereikten de Alliantie Ontwikkeling en Trebbe op 18 maart jl. het hoogste punt van Gebouw 5 in Kop Noord Almere DUIN. Met het plaatsen van de laatste dakplaat werd het hoogste punt formeel gemarkeerd.

Gebouw 5 omvat 78 appartementen, bestemd voor sociale verhuur door de Alliantie. Hiermee wordt invulling gegeven aan de groeiende vraag naar betaalbare en passende appartementen in Almere.

Marcel Grootenboer, projectmanager bij de Alliantie Ontwikkeling: “Na de samenwerking bij het project De Molenwiek in Almere Buiten hebben we een zusje van dit plan ontwikkeld in het gebied Kop Noord in Almere Duin. Het is mooi om te zien dat de bouw zo voorspoedig verloopt dat we nu al het hoogste punt hebben bereikt. Ondanks alle beperkingen door deze gekke tijd en het extreme weer wat we gehad hebben. Daar bedanken wij Trebbe van harte voor. Op naar de oplevering, waar we straks weer 78 sleutels kunnen uitreiken aan blije huurders.”

Antje de Groot-Schuttert, directeur bij Trebbe: “Het is fantastisch dat wij vanuit een fijne samenwerking met de Alliantie Ontwikkeling invulling kunnen geven aan de grote vraag naar goede, betaalbare huisvesting. Deze samenwerking laat zien dat je moet durven herhalen om snelheid te kunnen maken.”

Over de appartementen

Almere DUIN is het nieuwste plangebied in Almere. DUIN is een bijzondere ontwikkeling. Direct aan het IJmeer, met zicht op Amsterdam, wordt een uniek stuk stad gemaakt in een nieuw duinlandschap. Met echte duinen tot wel 10 meter hoog, bossen en stranden. De 78 appartementen zijn verdeeld over twee bouwdelen bestaande uit vijf en zeven lagen. De appartementen variëren in gebruiksoppervlak tussen 45m2 en 73m2 en zijn daarmee bereikbaar voor een brede doelgroep. De appartementen worden aangesloten op stadsverwarming. Voor de opwekking van elektriciteit worden zonnepanelen op het dak geplaatst.

Over het ontwerp

Klunder Architecten uit Rotterdam tekent voor het ontwerp. Het appartementencomplex wordt gerealiseerd in een overgangsgebied in Almere DUIN, tussen het duingebied waar meerdere hoge appartementencomplexen worden gerealiseerd en het bosgebied waar eengezinswoningen komen. Voor een zachte overgang krijgt het appartementencomplex een compact volume. Het gebouw is alzijdig ontworpen, dit betekent dat alle gevels aantrekkelijk zijn ontworpen en een eigen identiteit krijgen door de accenten in het metselwerk en de grote raampartijen. De twee bouwdelen worden op bijzondere wijze verbonden door een glazen hal die meerdere verdiepingen beslaat. Het gebouw gaat naadloos in het landschap op doordat de begane grond deels verzonken is in het landschap. De buitenruimte wordt ingevuld met veel duingras en groenblijvende bomen.

Over de ontwikkeling en de bouw

In opdracht van en in samenwerking met de Alliantie Ontwikkeling ontwikkelde Trebbe het appartementencomplex met Trebbe HoogWonen het concept voor appartementengebouwen. De bouw startte eind mei 2020 en de appartementen worden naar verwachting na de zomervakantie van 2021 opgeleverd. De woningen worden via Woningnet verhuurd.

Over Trebbe

Trebbe is een conceptuele ontwikkelende bouwer. Van planontwikkeling tot en met oplevering en meerjarig onderhoud. Van nieuwbouw tot renovatie in woningbouw en utiliteitsbouw. We werken aan resultaten die voldoen aan de verwachting van onze klanten. De kracht en ervaring van ruim een eeuw bouwhistorie gebruiken wij als fundament voor een toekomst waarin mensen, materialen en hun omgeving in balans zijn. We kijken voortdurend naar de wereld om ons heen en passen onze werkwijze daarop aan. Dat noemen wij bouwen met perspectief

Geschreven door