Politie: spreek zelf mensen aan op onvoldoende afstand

Inwoners van Almere die zien dat anderen zich niet aan de corona-maatregelen houden, moeten die mensen óók zelf aanspreken. Dat zegt de politie op Facebook.

Volgens het politieteam Almere West-Poort komen er momenteel veel meldingen en verzoeken om te handhaven, maar kunnen agenten niet overal tegelijk zijn. Bovendien spelen er volgens de politie nog andere urgente zaken.

De politie raadt Almeerders wel aan om anderen op een respectvolle manier aan te spreken. “Bedenk van te voren hoe je zelf aangesproken zou willen worden. Want iemand iets toesnauwen, is veel minder effectief”, zo luidt het advies.

Wanneer het niet lukt om iemand aan te spreken, moet volgens de politie eerst de gemeente worden gebeld. Informatie daarover staat op de website van de gemeente. Lukt dat niet, dan mag alsnog de politie gebeld worden

Geschreven door