Coronamaatregelen in het Flevoziekenhuis per 25 september

Per 25 september veranderen de landelijke coronamaatregelen. De coronamaatregelen in het Flevoziekenhuis veranderen NIET. We houden de 1,5 meter afstand aan.

Blijf 1,5 meter afstand houden

Omdat het aantal virussen (bijvoorbeeld RS, griep en verkoudheidsvirussen) de komende maanden weer kan toenemen en ook COVID nog onder ons zal zijn, blijft het handhaven van de anderhalve meter afstand van groot belang.

Draag een mondkapje waar 1,5 meter afstand houden niet kan, óók als u gevaccineerd bent

Patiënten en bezoekers en medewerkers dragen een mondkapje in de liften, wachtruimten en spreekkamers. Heeft een patiënt of bezoeker geen mondkapje, dan bieden we dat aan. In grote ruimtes waar wel 1,5 meter afstand kan worden gehouden is het dragen van een mondkapje niet verplicht. Dit geldt bijvoorbeeld voor de centrale hal en restaurant Vermaat.

Bezoekersregeling blijft gelijk

De bezoekersregeling blijft gelijk: patiënten mogen tussen 14.00 en 21.00 uur bezoek ontvangen. Daarbij geldt: maximaal 2x per dag 2 bezoekers. Ook hier moet 1,5 meter afstand worden gehouden tussen bezoek en patiënt. Is dit niet mogelijk, dan draagt men een mondneusmasker.

Geen verplichte QR code bij Vermaat

Restaurants op zorglocaties zijn uitgezonderd van de verplichting om een Corona Toegangsbewijs (QR-code) te vragen. Patiënten, bezoekers en medewerkers hoeven dus geen QR-code te laten zien bij Vermaat.

Geschreven door